UCI cat 1 ritt i Vårgarda i Sverige

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Torjus, Stikkord: , ,

For å få matching på riktig nivå som første års elite (senior) rytter blir det en del reising rundt i Norden på internasjonale (uci) ritt. Forrige helg arrangerte SK Rye et categori 2 etapperitt over tre dager. På startstreken stod Norgeseliten, et par gode svensker og en amerikaner. Rittet gikk bra, og etter 3 dager med tøffe konkurranser havnet jeg på 5. plass. Var også godt fornøyd med gjennomføringen og å plassert meg som beste 19 åring.

Nå i helgen bar turen til Vårgårda i Sverige som er drøye tre timers biltur i retning Gøteborg. Dette var et categori 1 ritt med mer poeng å hente, men det betyr også at flere gode stiller opp. På start stod alle de beste danskene, svenskene, finnene, flere gode nordmenn, noen belgiere og andre europere. Med et så solid startfelt og med flere world cup ryttere på start, var ikke ambisjonen å kjempe i toppen, men få god trening i hele tiden å måtte kjempe om posisjonene fra start til mål.

Det var omkring 60 på start, og med oppstilling bakerst i feltet ville det bli kamp om plassene fra første tråkk. Startsløyfa gikk rett inn i en bratt bakke. I den første sløyfa fikk jeg kjempet meg opp til omkring de 30 beste før rittet gikk inn på ei løype med mye smal sti. Her ble det en del kø og knuffing, og vi som lå bak tapte en del tid til teten som hadde fri løype. Nå var det bare å fokusere på å finne sitt tempo samt å kjempe om hver plassering i de kommende 6 rundene. Løypa gikk også rett opp en slalåmbakke, og her var det bare å stå i ramme å trå for å komme opp - sjukt bratt. Starten hadde tatt en del på, men jeg greide å holde trøkket godt oppe, og plukket plasseringer i hver runde mot mål. Kom i mål som nr 20 og er godt fornøyd med gjennomføringen ved at jeg stod løpet helt ut med en konkurransetid på 1,5 timer. Plasseringen som tredje beste 19 åring, og at jeg har hatt litt større fremgang enn et par andre ryttere fra i fjor, lover godt. At jeg i tillegg kjører utforpartiene raskere enn teten er også motiverende 😉

Løypa gikk på en del jord og gressbunn, og med litt nedbør dagene i forveien var det greit å være godt skodd. Kjørte på Maxxis Ardent Race dekk, og var godt fornøyd med det. Det er gode allrounddekk som tåler en trøkk. Mønsteret ligger mellom Ikon og Beaver som er noen utrolige bra gjørmedekk.

Jeg takker Vårgårda CK for en morsom og tøff løype.

Hilsen Torjus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tone fikk også testet seg mot de beste svenskene, og syklet inn til en god andre plass. Som utlending uten svensk cup poeng måtte hun starte bakerst, og fikk aldri tatt igjen de verdifulle sekundene hun tapte i starten.