Blir 27+ den nye trenden?

Blir 27+ den nye trenden?

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Tester, Stikkord: ,

Både Scott og Specialized satser frisk på 27+ for 2016. Vi har rukket en kjapp prøvetur og deler våre første erfaringer.

27+ kalles også 650b+ (bare B+) og mid fatty. Dette er hjul med 27,5" felg, men med dekk fra 2,8 til 3,25" bredde. Med denne dekkbredden blir diameteren litt mindre eller omtrent som på en 29". 27+ i 2,8" går inn i en del rammer på eksisterende 29" stisykler. Gaffelen foran går vanligvis greit. Utfordringen er bakramma.

Vi har fått prøve en Scott 700 plus tuned i noen dager, og det har vært en positiv og tildels overraskende opplevelse. Jeg hadde forventet en tungtrullende og treg sykkel, men det var den ikke. Vi kjørte den med et dekktrykk omkring 1 bar. På vår vanlige stisykkel brukte jeg 1,6 bar. Første opplevelse var at den bare var litt tyngre å tråkke på asfalt og grus enn min 29" stisykkel. Manøvreringen var heller ikke særlig mye tregere, og det var langt fra noen fatbike-følelse som jeg hadde fryktet (nå har jeg bare en serieprodusert fatbike til rundt 15000). Når vi kom ut på stier i typisk nordmarksterreng med røtter og litt stein var den helt rå. Selv med Rocket Ron i 3,0" bak hadde det et utrolig godt grep i motbakkene. Utfor fløyt den utrolig godt over røtter og steiner, og jeg opplevde større trygghet og ikke minst komfort enn min gromme Scott Genius Tuned stisykkel.

For stisyklistene på stier som vi har i Oslomarka og tildels i Lillehammerfjellene, spår jeg at 27+ blir den nye trenden. På flytstier som det f.eks finnes på Røros og Elverum, er jeg mer usikker på fordelen.

Nå har jeg bestemt meg for å sette et 27+ hjulsett på min 29" Genius for å samle mer erfaringer. Jeg kommer til å holde dere oppdatert med bygging og erfaringer slik at dere er godt forberedt til å gjøre det riktige sykkelvalget før 2016 sesongen.

Rocket Ron i tre dimensjoner. Fra venstre 3,0 i 27+, 2,25 i 29 og cx varianten.

Rocket Ron i tre dimensjoner. Fra venstre 3,0 i 27+, 2,25 i 29 og cx varianten.

Del innlegget