Følg veien til full makeover av Scott Spark 120 mm

Følg veien til full makeover av Scott Spark 120 mm

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Favoritter, Sykkel, Sykkelfreaken, Stikkord: ,

Etter to sesonger som min favorittsykkel, hadde min Scott Spark Ultimate med 130/120 mm vandring behov for litt TLC.

Etter målgang på Ultrabirken i 2019 venter den på en velfortjent vask. Sykkelen fungerer godt med både 27+ og 29 hjul.

Sparken er lett og kvikk nok for meg til rundbaneritt, ypperlig på tekniske maratonritt, og glimrende til høyfjellssykling og rask stisykling i marka. Det er høst og spørsmålet var om jeg skulle bestille ny sykkel, eller om favoritten fra 2018 skulle få en fullstendig overhaling. Med nypriser som en bra bruktbil, "feil farge" på neste års modell, et snev av miljøbevissthet og gleden over å pusle med et fysisk prosjekt, gikk jeg for full overhaling.

Første trinn er å demontere sykkelen

Etter en grundig vask startet arbeidet med å plukke sykkelen helt fra hverandre. Først strippet jeg rammen helt ned, tok ut kranklager, strømper mm.

Med unntak av hjulene representerer de to bildene nedenfor en hel sykkel;-)

Siden alt av lagre i rammen skulle byttes, demper overhales og lakken fikses, var det bare å fortsette å plukke rammen helt fra hverandre.

Trinn 2: Fikse lakken

Sparken hadde i utgangspunktet en tynn lakk med noen får logoer, og jeg ønsket at sykkelen skulle være svart med synlig karbonstruktur. Målsettingen var kun å pusse ned øverste lakklag hvor logene lå, og ikke komme ned på karbonen.

Jeg satset derfor på at det skulle gå med fint sandpapir og våtsliping. Brukte en eksenter maskin for rondeller, og startet med 1000 korning. Sannsynligvis kunne jeg begynt hakket grovere med 500. Brukte rondeller med skumplast på baksiden slik at de føyde seg etter ramma.

Testet først på bakramma. Begynte med 1000, deretter 2000 og til slutt 4000 korning. Viktig ikke å gå på for hardt, men følge med hele tiden og gi seg når logoer og riper var borte. Fulgte samme fremgangsmåte som når jeg fjerner riper i klarlakken på bilen. På bilen avslutter jeg med rubb og polish, men det gjorde jeg ikke på rammen siden jeg skulle legge på Invisiframe som beskyttelse etterpå.

Etter noen timer på bakramma med pussemaskin og håndsliping i kroker var den klar. En renslig jobb var det ikke med mye sprut av våtslipingen, men slipper støvet da 😉 Var fornøyd med resultatet.

Da var det bare å gå løs på frontrammen, og resultatet ble ikke noe dårligere der. Scott har vært gode til å legge karbonfiber i produksjonen av rammene.

Bold Scott Spark Ultimate

Virkelig fornøyd med resultatet, og nå gjenstår "bare" den hyggelige delen, oppbygging av sykkelen.

Trinn 3: Vi bygger opp sykkelen

Kommer 21. november

Del innlegget