Jaeger Liteseat – utradisjonelt og komfortabelt karbonsete med fleks

Jaeger Liteseat – utradisjonelt og komfortabelt karbonsete med fleks

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Sykkelfreaken, Tester, Stikkord: ,

Otto Jæger er sykkelentusiasten og modellflybyggeren som har gjort reparasjon av karbonrammer og hjul til sitt levebrød, men det begynte med idèen om lette og komfortable karbonseter. Vi har testet prototypen av fjerde generasjons sete nå i vår.

Lett. Setene veier 80-95 gram. Det er lett, og godt under halvparten av et vanlig sete. Fra andre produsenter finnes det lette seter på omkring 100 gram, og enkelte veier helt ned mot 50-60 gram. Hvorfor da velge Jaeger Liteseat?

Komfortabelt. Dette er området hvor Otto Jægers seter skiller seg fra andre lettvekstsseter. Han har som filosofi å tilpasse setet til syklisten. Setene leveres foreløpig i 133 mm bredde. I tillegg lager han forskjellig tykkelse på skallet slik at det blir komfortabelt uavhengig av om du veier 45 eller 100 kg.

Det unike med dette setet er at railen (rørene som festes til setepinnen), er festet til setet helt i fremkant og bakkant av setet. Det gir en kjærkommen ekstra fleks og dermed komfort på rufsete norske landeveier og når du bruker hardtail til maratonsykling på humpete grusveier. I tillegg er det en langsgående fordypning midt i setet for å skape mindre press på de edlere delene. Setet er ikke laget for røff stisykling.

Setets spesielle utforming med innfesting av railene i front og bakkant gir også et sete som i mye mindre grad enn andre hekter seg fast i sykkelbuksa om du må flytte rumpa foran eller bak setet i bratte oppover- eller nedoverbakker.

Jeg får ofte spørsmål når jeg er ute og sykler om ikke en karbonfjøl av et sete er ubehagelig og hardt å sitte på. Min erfaring er at et godt utformet seteskall er viktigere enn polstring og skinntrekk på setet. Mesteparten av paddingen er jo likevel i puta til sykkelbuksa. Hvis du synes at et karbonsete blir for glatt, er det mulig å legge på en matt finish som gir litt mer friksjon.

For ikke å skade karbonrailene kreves en setepinne som har forholdsvis lange anleggsflater. Alt dette er godt beskrevet på nettsiden www.jaeger-liteseat.no. I forhold til tidligere versjoner, er de nye railene sterkere og bedre tilpasset dagens setepinner.

Unikt design. Struktur på duken finnes i flere varianter. Du kan velge mellom matt og blank finish.  I tillegg er det mulig å få på dekaler og navn for å få et helt personlig utseende og fargematch med sykkelen.

-  Hvorfor henge kunsten på veggen når du kan sitte på den?

Er det rom for en økonomisk utskeielse og du ønsker et personlig sete, ta kontakt med Otto Jæger. Otto Jæger er også svært dyktig til å reparere skadede sykkelrammer av karbon.

Pris: fra 4490 kr

Produsent/salg: www.jaeger-liteseat.no

 

Artikkelen stod i Birken utgave 2 i 2017

Del innlegget