Knallgode vintersko fra Scott

Knallgode vintersko fra Scott

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Favoritter, Nyheter, Sykkel, Tester, Stikkord: , ,

Scott MTB Heather goretex er et par veldig gode vintersko. Vi har brukt skoene på lange landeveisturer, på stiturer og til daglig jobbpendling, og vi deler våre erfaringer.

Bredden på Scottskoen er midt på treet og minner mye om sommerskoene i passform. De er verken veldig vide eller smale i lesten, og det er litt plass til tærne i tåboksen, noe som er godt på vinterdager. Trange sko blir raskt kalde. Skoene har omtrent samme vekt som Shimano sine vintersko med goretex, dvs litt i overkant av 500 gram/sko. De er enkle å ta av og på med lisser med snorlås skjult bak et vantett pløse som festes med glidelås. Rundt ankelen er det borelås. Til daglig jobbpendling verdsettes enkel lukking og åpning av skoene høyt. Lissene og borrelåsen strammer også skoene godt nok rundt foten til mer krevende stiturer. Har du en smal fot, og ønsker å trekke den ekstra sammen, kan det hende at lissene blir litt spede, og det hadde vært bedre med boastramming.

Skoen er komfortabel på. Ikke noe som klemmer eller er ubehagelig. Sålen er passe stiv, og vi kjenner ikke cleatsen gjennom sålen når vi tråkker på. Samtidig er den myk nok til å gå med. Gummien og knastene er gode, og de er av de bedre skoene om du må av sykkelen.

Med goretex membran holder skoene oss tørre på beina uten at føttene blir klamme. På lange turer rett over 0 grader har vi holdt oss gode og varme på beina. Blir det mye kaldere tas skiene frem fra boden. På kortere turer og stiturer holder vi varmen selv om det blir kaldere. Vi opplever isolasjonsegenskapene tilsvarende som på Shimano sine vintersko med goretex.

Rimeligste nettpris i Norge er omkring 1900 kr, og de ligger dermed på omtrent samme nivå som tilsvarende modeller fra andre merker.

Vi sykler nesten hver eneste dag hele året i Osloområdet, og for oss har dette blitt den nye favorittvinterskoen.

Helt uavhengig av hvilke sko du velger, anbefaler vi å prøve. Størrelser varierer innenfor samme merke avhengig av modell, og fra år til år. Dra i butikken med et par litt tykkere sokker enn du vanligvis bruker på sommeren, og prøv. Sørg også for å ha litt rom rundt tærne. Det er luften som isolerer, og er skoene trange, blir det kaldt.

Del innlegget