27,5 tommer – årets nykommer

27,5 tommer – årets nykommer

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Tester, Stikkord: , , , ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI fjor var året 29er tok av her hjemme. Nesten alle skulle ha sykler med den nye hjulstørrelsen, og butikkene gikk raskt tom for de populære modellene. I år kommer flere merker med sykler med hjulstørrelsen 27,5 tommer. Har den noe for seg?

Vi har testet to Scott stisykler som var helt like med unntak av hjulstørrelsen. Den ene hadde 29» hjul mens den andre hadde 27,5», eller 650B som det også kalles. Den nye hjulstørrelsen ligger mellom 29» som har blitt veldig populært og den tradisjonelle 26». Vår erfaring etter leking i skogen er at den nye hjulstørrelsen definitivt har noe for seg. Med 27,5» oppleves sykkelen mer leken og er raskere å dra med seg rundt svinger og opp og ned over kuler og små dropp. Her opplever vi at den er nærmere en 26» enn en 29» i opplevelse. Når det gjelder fremkommelighet når den ikke helt opp til 29» i veldig rufsete terreng. Den flyter ikke like godt, men vi synes den minner mer om en 29» enn en 26».

Vi tror den nye hjulstørrelsen kommer til å overleve. Dette er sykkelen for de som syntes en 29» ble for stor eller treg. Vårt tips er at 27,5» vil ta store markedsandeler fra den tradisjonelle 26», og av dyre sykler vil nok 26» forsvinne mer og mer fra markedet i årene som kommer. 29» og 27,5» vil fortsette å leve side om side. I år er det begrenset tilgang på sykler. Noen merker leverer bare stisykler i størrelsen mens andre har rundbane og maratonsykler. Utstyrsleverandørene er raskere på banen med gafler og dekk enn de var for 29», og vi tror at det allerede i år vil være tilfredsstillende utvalg her om du velger nettbutikker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

29-vs-27,5-tommer. 29er til venstre.

Del innlegget