Rå treningssamling i Livigno

Rå treningssamling i Livigno

Posted by Torjus Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Torjus,

Da er jeg vel hjemme etter to uker med mye bra trening og moro med Erik Resell i Livigno. Livigno leverte bra vær og forhold til en forandring fra i fjor. Fokuset for samlingen i Livigno var i utgangspunktet å få trent mye hardt for å så slippe opp inn mot NM, men siden kroppen ikke har kommet seg helt fysisk etter halsbetennelsen jeg hadde i midten av mai, så stod opptrening i fokus. Det betydde store endringer i treningsopplegget. Fokus ble flyttet fra mye høyintensitetstrening til rolige langturer og noen lavterskeløkter. Å ha overskudd gjennom hele samlingen hadde første prioritet.

Sykkelen ble også benyttet på asfalten

Sykkelen ble hyppig brukt på asfalten

I den første uken var kroppen ganske råtten. Jeg hadde høy hvilepuls, og pulsen var generelt høy på de rolige langturene til tross for at snittwatten var lav. Det gikk også tungt på de første lavterskelintervallene. Heldigvis varte dette bare den første uka, for plutselig begynte det å løsne. Hvilepulsen sank betraktelig, og snittpulsen på langturene sank med rundt 10 slag til tross for at snittwatten var høyere, og kanskje viktigst av alt – kroppen føltes lettere.

scott spark 910 fungerte utmerket på både sti, asfalt og i utforløyper

scott spark 910 fungerte utmerket på både sti, asfalt og i utforløyper

På onsdag 12 dager inn i samlingen kjørte jeg min tredje lavterskeløkt. Kroppen hadde respondert bra på de foregående rolige turene, så jeg bestemte meg for å kjøre 7*10 minutter. Dette var den første økten hvor kroppen responderte veldig bra siden halsbetennelsen. Og enda bedre var det at kroppen fortsatte å respondere bra på øktene resten av samlingen. Faktisk så bra at jeg fikk smettet inn noen harde drag på den siste økta før hjemreise. Da kjørte jeg  5*3 minutter i sone 4. Selv om det var kort innsatstid var det godt å føle at kroppen taklet en belastning på litt høyere intensitet, noe som er enda et tegn på at kroppen snart er klar for full treningsbelastning igjen!

Alt i alt var dette en veldig vellykket samling til tross for all nedjusteringen jeg måtte gjøre på treningen. Det betydde at det ble litt mer tid til teknikktrening i bikeparken. På den måten fikk jeg både godt treningsutbytte med tanke på teknikk og fysikk. Den siste uken klarte jeg til og med å henge med Erik på de rolige langturene 😉

denne wallriden var en av mange utfordrende elementer i bikeparken

denne wallriden var en av mange utfordrende elementer i bikeparken

Til tross for alle de gode tilbakemeldingene kroppen har gitt de siste to ukene, er det et stykke igjen før jeg kommer tilbake til den fysiske formen jeg var i. Det betyr at jeg kommer til å fokusere hundre prosent på opptreningen og kapasitetsbygging den neste måneden, noe som dessverre resulterer i at jeg ikke stiller i NM. Det er et utrolig kjipt valg å ta siden NM var det eneste store målet for sesongen, men jeg tror det er det smarteste valget på lang sikt. Hvis alt går etter planen vil jeg være «fit for fight» til høstsesongen 🙂

Erik Resell cruiser nedover i mottolino bikepark

Erik Resell cruiser nedover i mottolino bikepark

 

å pushe grenser var en viktig del av teknikktreningen

å pushe grenser var en viktig del av teknikktreningen

Del innlegget