Tøffere konkurranse og gjørmebad i Bundesliga for Torjus

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Media, Nyheter, Torjus,

Lørdag morgen var det klart for nytt Bundesliga ritt i Albstad. U17 (15-16 åringene) startet klokken 9 om morgenen. Regn de siste dagen og med runding på en stor eng og alle utforkjøringene på jord, gjorde løypa sleip og seig. Klatringen var heldigvis på grus, men bakken var skikkelig bratt, så det ble ingen hvile der heller.

 

Ut fra start lå Torjus i første felt sammen med 5-6 andre, men på toppen av bakken dro han og en annen litt i fra. Torjus ble liggende bak i de gjørmete svingene ned mot runding, og de rundet samlet, men hadde fått drøyt 30 sekunder til resten av feltet hvor mange ikke hadde greid å sykle i utforbakkene. På toppen av andrerunden la Torjus litt ekstra trøkk i pedalene for å komme først inn på stien, og ned til runding hadde han fått en luke på 10 sekunder. På tredje og fjerde runde holdt Torjus samme trøkket i pedalene og fine flyte utfor. Det ga  jevne rundetider og luken økte med henholdsvis 20 og 30 sekunder på de to siste rundene. I mål var ledelsen på komfortable minuttet.

 

Torjus fikk heldigvis mer konkurranse denne helgen enn forrige, men hadde håpet på enda tøffere matching. Sammenlignet med de andre som har deltatt, ser vi at han ville vært med og kjempet om en plass på pallen i det tyske mesterskapet, og det er jo bra. Men ikke minst har det vært både hyggelig og lærerikt å være på reise med landslaget. Kanskje nesten så bra forpleining og miljø at det blir litt stusselig og komme hjem 😉 Han håper imidlertid at det byr seg nye muligheter neste år når han rykker opp i juniorklassen.

 

Vi har pratet med en del tyskere her nede, og fått beskjed om at det vanligvis er de beste fra regionene samt noen tilreisende som sykler aldersklassene i Bundesliga. Sånn sett sogner det flere utøvere til Bundesliga enn til de største og beste rittene i Norge, men om noen ønsker å møte alle de beste på en gang, finnes det noe som kalles Nachwuchsbundesliga Jugend for 13/14 og 15/16. Mer info om dette på http://mtb.rad-net.de.

 

Takk til Landslagssjef Lars Vidvei, mekaniker Sam Baeten og alle ryttere for en hyggelig tur.

 

Omtale på Nakamura.no

Del innlegget