Torjus Bern Hansen ble Norgesmester i terrengsykkelsprint

Torjus Bern Hansen ble Norgesmester i terrengsykkelsprint

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Torjus, Stikkord:

Det var en revansjesugen førsteårs junior som stilte til start på sprinten i NM. På lørdagens rundbaneritt var ambisjonen en plass høyt på pallen, men etter kun 10 minutters konkurransetid (av 75 min) fikk han store tekniske problemer og måtte bryte etter å ha opparbeidet seg en luke på 10-15 sekunder.

I NM-sprint kjører junior og seniorer i samme klasse. Ellers er øvelsen slik vi kjenner den fra langrenn. Prologen som pleier å være Torjus sin svakeste del gikk overraskende bra, med nest beste tid like etter vinneren. Han kjempet seg godt gjennom kvart- og semifinaler og stilte til start i finalen sammen med 6 andre.

Herrefinalen ble dramatisk (video). I finalen var adrenalinnivået til å ta og føle på. De seks finalistene hadde ikke syklet mer enn 50 meter før Henrik Sæter (Merida NTG) måtte av sykkelen fordi kjedet røk. Og på vei inn i den første svingen i Ballettbakken, gikk Markus Mowe Martinsen (Team Niner) over styret. Dermed var det fire syklister igjen for å kjempe om gullet. Ola Kjøren, Sondre Norland og Torjus Bern Hansen visste hvor viktig det var å ligge i front allerede fra start, og unngikk uhellene. På toppen av av bakken ledet Kjøren an foran Torjus.

- Jeg hadde en grei start og la meg tett bak Ola. På toppen lå han et lite hjul foran meg, men jeg valgte å holde avstanden, slik at jeg kunne styre unna dersom noe skjedde, forteller Torjus. Det skulle vise seg å være en svært god taktikk. For Ola Kjøren rotet det til for seg selv. Det endte med en tur i bakken og skrubbsår på beina. Da smatt Torjus forbi. Junioren holdt avstanden ned til Sondre Norland som ble nummer to.

Nå står 3 uker med trening på programmet før andre halvdel av sesongen starter med world cup i Andorra i slutten av juli og dobbel Norges cup i Horten i begynnelsen av august.

Del innlegget