På vei mot hydrauliske bremser på landeveissykler?

På vei mot hydrauliske bremser på landeveissykler?

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Sykkelfreaken, Tester, Tips, Stikkord: ,

Gjennom mange år har felgbremser vært enerådende på landeveis- og cyclecross (cx) sykler. For to-tre år siden begynte det å komme hydrauliske skivebremser på en del dyrere cx-sykler, i år kommer det på enkelte landeveissykler samtidig som det blir tilgjengelig også på rimeligere cx-sykler. På nye cx-sykler er felgbremser så godt som forsvunnet fra markedet, og de rimeligere utgavene har mekaniske skivebremser. Som terrengsyklist har jeg vært med på utviklingen fra felgbremser til hydrauliske skivebremser, og skjønner godt at den samme utviklingen har kommet på cx. Nå blir det spennende å se om det samme skjer med landeveissykler i årene som kommer. Til eget brukt som i hovedsak er rolige treningsturer ville jeg gått for hydrauliske skivebremser.

Vi har brukt Sram sin Red gruppe som er veldig lett og Shimano Ultegra som er noe rimeligere på våre cx-sykler en god stund, og kan ikke si annet enn at vi er storfornøyd. Nedenfor deler vi våre erfaringer med fordeler og ulemper med hydrauliske bremser på cx og landevei.

Fordeler

+ gode bremser under alle værforhold

+ bruker mindre kraft på hendelen for å bremse

+ justerer selv, trenger ikke justere wire

+ wire blir ikke treg da kraften overføres via hydraulikkolje

+ kan bruke 29» hjul fra terrengsykkelen, men kan være noen utforinger med kassetten bak. Anbefaler å sjekke med faghandel *)

+ kan sykle uten bremsesubb selv om det blir kast i hjulet *)

+ hjulet holder lengre da bremsebanen ikke slites *)

+ lite vedlikehold

Ulemper

- litt tyngre bremser

- litt dyrere

- litt tyngre hjul

- bruker litt lengre tid på å bytte hjul ved punktering

- mer krevende å reparere

*) Fordelene med mekaniske skivebremser fremfor vanlige felgbremser er få, og er noe jeg i utgangspunktet ikke anbefaler, men oppfatningen om det er delt. Fordelene er etter min mening få, mens du beholder alle ulempene med hydrauliske skivebremser.

Noen er skeptiske til at det ved massevelt i landeveisritt kan bli flere skader enn vanlig ved at noen kutter seg på skivene. I terrengsykling kjenner jeg til svært få skader som følge av dette. I landevei er feltene mye større, og noen skader kan skje, men her må hele risikobildet vurderes og jeg skal ikke uttale meg skråsikkert om hva som er den beste løsningen.

Vi ønsker lykke til med bremsevalget på din neste landeveissykkel.

Del innlegget