Polar V800 – stilig og funksjonelt statussymbol

Polar V800 – stilig og funksjonelt statussymbol

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Sykkelfreaken, Tester, Stikkord: ,

Polar V800 er Polars flaggskip blant pulsklokkene. Her får du et mangfold av funksjoner og god kapasitet pakket inn i et lekkert design.  I hverdagen fungerer den som en aktivitets- og treningsveileder.

V800 er Polars toppmodell som kom på markedet for et års tid siden. Pulsklokken har funnet veien til mange toppidrettsutøveres og direktørerers håndledd. Klokken er proppfull med funksjoner, men har også et stilrent design som gjør at mange bruker den på jobben.

V800 kommer i svart? eller blått med urkasse i børstet aluminium. Den er litt større enn sin lillebror M400, men likevel blant de slankere pulsklokkene med integrert GPS.

Første gang vi brukte pulsklokken ble vi enkelt geleidet gjennom oppsettet slik at vi raskt kunne komme oss ut på en treningstur. Her er det knapt bruk for en bruksanvisning.

 

Rikelig med funksjoner

Polar v800 frontV800 har mer enn nok av funksjoner for de fleste av oss. Her får du klokke, dato, aktuell puls, snittpuls, makspuls og pulssone. Den innebyggede GPSen gir deg all nødvendig informasjon om hastighet, distanse, høyde og tid. Ønsker du for eksempel automatisk mellomtid for hver kilometer eller beskjed om når du er utenfor pulssonen, gir deg den det også. Underveis kan du få vite estimert sluttid, og er du usikker på retningen tilbake til start, viser den det også. Etter økten viser den treningsutbyttet ditt, og har du satt rekorder på tid, lengde eller energiforbruk (kalorier), vanker det pokal og oppmuntrende beskjeder. Du får kjøpt tilleggssensorer for løping, tråkkfrekvens og hastighet på sykkel. Hastighetssensor på sykkel er bare nødvendig for de som vil ha noe mer nøyaktig enn det GPSen gir. Ivrige syklister kan kjøpe seg Polars wattpedaler for blant annet måling av watt og kraftfordeling mellom høyre og venstre bein. I motsetning til sin lillebror M400, registrerer V800 også puls når du svømmer. Som ivrig syklist savnet vi muligheten til å koble klokken til andre bluetooth smart wattmålere, som for eksempel Stages. Om dette er en mulighet som kommer i fremtiden vet vi ikke.

V800 følger også med på aktiviteten gjennom døgnet. Den gir oversikt over hviletid, om du har sittet for mye stille på jobben, hvor mange skritt du har tatt, restitusjonsstatus og mye mer. Her får du en klokke som ikke bare er til god hjelp på treningsøktene, men som hjelper deg med å holde oversikt over om du beveger deg så mye som du ønsker. Det blir ”bonus” for å ta trappa istedenfor heisen eller å gå til butikken fremfor å ta bilen, og oppmuntrende kommentarer etterpå.

PolarFlow

Skjerm

Klokken kommer med ulike sportsprofiler med tilpassede visninger for løping, sykling og så videre. I webprogramvaren Polar Flow kan du sette opp enda flere sportsprofiler, tilpasse pulssoner og hvilken informasjon som du ønsker å vise på klokken. Her har du alle muligheter. Klokkens skjerm har inntil 4 linjer med informasjon. Velger du to linjer blir tallene større og enklere å se på treningsturen. Vi savner muligheten til å endre visning/sportsprofiler på klokken eller i Polar flow appen. Det blir litt tungvint å måtte gjøre alt dette på PCen.

Kapasitet

Minnet lagrer 60 timers trening med GPS og puls fordelt på inntil 14 treningsøkter. Klokken har batteri til 13 timers trening med GPS og pulsbelte aktivert. I ren klokkemodus holder den i 30 dager selv med aktivitetsovervåkning aktivert. Både minne og batterikapasitet er bedre enn på M400. Klokken fullades raskt med egen USB kabel. Dessverre er ikke dette en standard kabel, og vi synes det er klønete å måtte ha med spesialkabel for å lade og synkronisere klokken etter økta. Klokken er vanntett til 30 meter.

Etter økta

Planlegging og synkronisering av trening gjøres via PC/Mac og Polar Flow. Via bluetooth kan du også syncronisere via app for iPhone og  Android. I Polar Flow på PC og i appen får du en fin oversikt over alle nødvendige data sammen med et kart som viser hvor du har vært.

Fra PCen kan økta også eksporteres til Strava eller andre tredje parts programmer som et GPS spor eller en treningsøkt, som blant annet inneholder pulsinfo. Selv om Polar sin egen treningsprogramvare er bra, vil nok mange brukere av Strava, Trainingpeaks og tilsvarende programvare oppleve tungvint synkronisering med andre treningsapplikasjoner som et hinder da konkurrenter har dette automatisk.

2015-03-14 07.42.59

Oppsummert

Treningsklokke med eksklusivt design som har alt du trenger av funksjoner. Så lenge du holder deg i Polars verden med tilleggsutstyr som wattpedaler, programvare og apper fungerer det utmerket. Vi synes det imidlertid er synd at Polar ikke er bedre integrert med andre produsenter. Det er ikke helt 2015.

Pris: 4399 kroner inkl pulsbelte

Produsent: www.polar.com

Del innlegget