Race Face krank Next SL – lettere får du det sannsynligvis ikke

Race Face krank Next SL – lettere får du det sannsynligvis ikke

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Sykkelfreaken, Tester, Stikkord: , , ,

Kanadiske Race Face leverer kvalitetskomponenter til sykkelindustrien. Vi har testet den superlette kranken Next SL i et par måneder.

Kranken har et allsidig bruksområde og er laget til alt fra maratonritt via stisykling til enduro. Den passer også til de fleste rammene på markedet. Kranken har hule karbonarmer og en 30 mm aluminiumsaksling. Du kan velge om du vil kjøre en-, to- eller tre-delt krank.

Next SL veier omkring 440 gram med 30 tenners drev og gummibeskyttelse på krankarmendene (boots). Det er omkring 100 gram mindre enn Shimano XTR og Sram XX1. Vekten på kranklageret er ikke med.

Du får kranklagre som passer til så godt som alle dimensjoner på markedet. Her er det med andre ikke noen fare for at den ikke skal passe din neste sykkel om den skulle ha annen dimensjon på rammen ved kranken. Det er bare å bytte til et annet kranklager, og prisen på det er overkommelig. Race Face har vært like smarte i forhold til utvalget av drev. Ønsker du endelt, monteres disse direkte til krankarmen. Ved to- eller tre-delt kjøper du en spider som festes til kranken og som drevene skrus fast til. Bytte av en-delte drev er rimelig enkelt. Med en 8 mm unbraco skrus høyre kranarm av (akslingen sitter på venstre krankarm), og med et isis/octalink krankverktøy skrur du av mutteren som fester drevet. Det tok meg omkring 5 minutter å bytte drevet.

NextSL_2

Etter 2 måneders aktiv bruk til stisykling og noen ritt fungerer kranken fortsatt god. Vi opplever at den er stiv. Den grå-svarte karbonkrankarmene kler de fleste syklene, og med rikt fargeutvalg av gummiboots til krankarmendene kan du få den til å matche både sykkel, klubbdrakta eller stishortsen. Det er kun en ting som har skuffet oss litt i testperioden, og det var at beskyttelsesteipen på krankarmene falt raskt av. Kombinasjonen av gjørme og sykkelsko ødelegger raskt finishen på krankarmer, så vi satte raskt på en annen klar beskyttelsesteip vi hadde. Manglende beskyttelsesteip har ingen funksjonsmessig betydning.

Kranken er svært lett, den har et pent design og et bredt bruksområde. På de fleste områder er det vanskelig å kombinere lav vekt, bra funksjon og en kurant pris. Det samme gjelder også Race Face Next SL. En god nettpris i Norge er på omkring 4500 kr med drev, og det er vel omkring 1000 kr mer enn for XX1 og XTR.

Produsent: www.raceface.com

Importør/salg: www.deler.no

Artikkelen som stod i Birken finner du her.

Del innlegget