Riktig hjelm kan redde livet ditt

Riktig hjelm kan redde livet ditt

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Tips, Stikkord: , ,

 

Valg av en hjelm som passer godt, er riktig innstilt og som har god beskyttelse kan være forskjellen mellom om du kan fortsette sykkelturen etter uhellet eller om du får varige mèn. Vi gir deg noen tips i valg av riktig hjelm.

  • Passform. Det viktigste er at hjelmen passer på hodet ditt. Gå til en butikk som har flere merker da passformen varierer, eller prøv hjelmene til treningskameratene dine. Finn en hjelm med riktig størrelse. Den skal verken være for trang eller slenge rundt på hodet.
  • Innstilling. Lite poeng med en hjelm hvis den ikke sitter godt på hodet når uhellet er ute. Stram reimene og nakkestroppen og sjekk at den sitter godt på når du tar tak i hjelmen og dytter og drar i den. Du skal ikke kunne dra den bakover på hodet. Den skal sitte godt på uten at reimene er ubehaglig stramme.
  • Design. Hjelm er en rimelig forsikring for at ta vare på all kunnskapen vi har samlet i hodet. Betyr design noe for om du eller barna dine vil bruke hjelm, er det verdt å legge noen kroner ekstra i det. De fleste modeller finnes i flere farger. Surf på internett og finn din favoritt.
  • Beskyttelse.  Alle hjelmene som selges skal være EU-godkjente. Hjelmer som dekker en større flate av hodet og har en viss tykkelse gir en ekstra sikkerhet ved fall i terrengritt på ujevnt underlag. Hjelmer med MIPS teknologi reduserer fare for skader som følge av plutselig rotasjon av hjernen.
  • Strammemekanisme. Er nakkebøylen høydejusterbar og med polstring slik at den får godt tak i bakhodet. Stort og fint strammehjul verdsettes også.
  • Reimer. Er det enkelt å justere hjelmen slik at den sitter godt på, og holder låsene på kinnet de to reimene fast, eller forskyver de seg over tid.

 
image

Del innlegget