Samling med Rye i Slettestrand og veien videre

Samling med Rye i Slettestrand og veien videre

Posted by Torjus Bern Hansen, Kategori: Konkurranse, Sykkel, Torjus,

Sent på søndag forrige uke så kom jeg hjem etter en knallbra fire dagers samling med Rye i Slettestrand i Danmark. Det ble 14 timer fordelt på 6 økter. Fokuset på samlingen var å finne igjen flyten i terrenget, samt få trent intervaller rett under rittfart + et testritt for å få litt rittsimulering før de første rittene for sesongen kommer.

Vi var 10 utøvere som reiste nedover tidlig på torsdag morgen. Vi kom fram til Slettestrand klokka 13, og kom oss ut til klokka 14. Vi fikk syklet 3 timer på sti og litt grus og asfalt før mørket kom, og det virket som om alle var minst like gira som meg på å få sykle sti igjen.

Baardseth, også kjent som selfiekongen, dro til med en selfie før starten på testrittet

På fredag var det tid for intervaller i terrenget. De yngste syklet ca 30 min, mens jeg og de andre eldre sykla ca 45 min. Fokuset på økta var å få flyt i terrenget i tilnærmet rittfart, og på akselerasjoner og hurtighet bakt inn i terskelintensiteten, slik at man fikk simulert litt de samme reaksjonene man opplever i muskulaturen under ritt. Det var bra trøkk på hele gruppa på intervallene, inkludert meg selv, og jeg tror de fleste sykla fortere enn de gjorde på samme tidspunkt i fjor.

LF3A4182

Må også legge ut et skrytebilde for å vise at jeg vant starten på intervallene

 

Baardseth sørget for mye bra instagram.materiale, mens vi andre sykla intervaller

Baardseth sørget for mye bra instagram.materiale, mens vi andre sykla intervaller

 

Etter litt spising og hviling var det ut på ny økt, denne gangen var det 1,5 timer rolig sykling med litt hurtighet og teknikk, for å få restituert beina litt etter intervallene, men samtidig få terpet på en del tekniske elementer på teknikkbanen i nærheten av Slettestrand feriecenter.

På lørdag var det klart for testritt. Da skulle vi sykle 3-6 runder, alt etter alder og nivå. Jeg hadde også utfordret de andre til et veddemål, hvor den som IKKE ble tatt igjen av meg med en runde skulle vinne en is. Det virket som om gruppa ble ganske så motiverte til å sykle fort på grunn av det, og alle sammen syklet mye fortere på runden enn de gjorde i fjor. Uheldigvis for de, og heldigvis for meg, så sykla jeg også mye fortere i fjor og det var bare Jens som ikke ble tatt igjen med en runde, og som jeg nå skylder en is. jeg syklet faktisk 43 sekunder raskere per runde i år enn jeg gjorde ifjor, på samme føre, så det blir spennende å se hvordan jeg kommer til å sykle i de første rittene i sesongen.

Jeg dristet meg til å kjøre i shorts på testrittet for å få fram Gran Canaria-brunfargen på bildene

Andreøkten bestod i maksstyrke og basis, før det var middag og leggetid. På søndag sykla vi 4 timer på hovedsakelig asfalt og grus, med innslag av litt sti. Det var deilig for en gangs skyld å ikke sykle i terrenget etter intervallene på fredag og testrittet på lørdag. Da ble det litt lettere for beina og det korter ned restitusjonstiden vi trenger for å komme oss etter samlingen. Deretter bar det hjemover igjen til Norge.

LF3A4687

Albin som står forrest på bildet vurderer om han skal prøve å ta KOM'en nedover en av utforkjøringene

LF3A4682

Vi var også heldige som hadde med oss Andreas Baardseth nedover som hadde med kameraet sitt, slik at vi fikk tatt mye bra bilder og videoer fra samlinga! Masse photocreds til Baardseth!

Lar bildene snakke for seg selv.

Jeg har nå i etterkant uheldigvis pådratt meg en øvre luftveisinfeksjon aka. forkjølelse, men jeg håper jeg er tilbake i trening i løpet av de neste dagene. For allerede på mandag bærer det videre til Hellas hvor Marit, Elisabeth og jeg skal sykle fem UCI ritt fordelt på to helger for å samle både poeng og for å få litt ritt i beina før de viktige rittene begynner. Det blir deilig å komme seg ned til varmen igjen, og enda deiligere å få kjøre ritt igjen. Vi kommer til å bo i et stort hus, med ett kjøkken, fire bad og enda flere soverom, inkludert oppvaskmaskin og vaskemaskin, så alt ligger tilrette for en god samling. Andreas Baardseth blir også med ned til Hellas som fotograf og støtteapparat, så stay tuned for mye bra bilder fremover. Andreas er nok like glad for å få være med på ferie gratis inkludert fri fra skolen som vi er for at han og kameraet hans er med!

Når jeg nå ser på kalenderen min innser jeg også at jeg etter Hellas vil ha vært i utlandet 35 døgn av totalt 60 døgn hittil i år, så jeg har jo snart blitt mer utlending enn norsk!

LF3A4675

Jeg er faktisk ikke naken på det bildet her

LF3A4533 LF3A4485 LF3A4356 LF3A4313 LF3A4304 LF3A4296 LF3A4285 LF3A4263 LF3A4174 LF3A4186

Alle bildene er selvfølgelig tatt av Andreas Baardseth!

Del innlegget