Shimano MW7 Gore-tex vintersko

Shimano MW7 Gore-tex vintersko

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Tester, Stikkord: , ,

Dette er den femte generasjonen vintersko fra Shimano som jeg har brukt, og de klassiske vinterskoene i siste versjon følger godt opp sine forgjengere. Skoene er gode å ha på og gir bra sykkelfølelse. Enkel lukking med to borreløser og en lisse med lynlås. Rundt ankelen tetter den behagelig til med en neopren mansjett. Sålen er stiv, men ikke så stiv som en racing sommersko. Kombinert med middels mønster og forholdsvis myk gummi, gjør at de er gode å gå med og fungerer godt til terrengsykling. Goretex og heldekkende pløse sørger for å holde deg tørr på beina selv om det regner. Refleksdetaljer på hælkappen, på siden og foran gir ekstra sikkerhet på mørke dager.

Shimano MW 7 passer utmerket til stisykling fra +10 og ned til et par minus. Til lange rolige turer vil jeg tro at grensen er rundt 0 grader før det blir litt kaldt på beina, men dette er individuelt. På kortere jobbpendling fungerer de greit også på lavere temperaturer. Til denne bruken opplever vi at skoene treffer blink.

Er du ute etter sko til bruk i mye snø og til lavere temperaturer, trenger du både sko med mer isolasjon, som går litt høyere opp på leggen og med tykkere og grovere mønster. Da er det verdt å ta en titt på Lake MXZ 303, Bontrager OMV eller 45 NRTH Wølvhammer. Disse skoene blir imidlertid mer klumpete, og du mister litt av kontakten med pedalene og dermed sykkelfølelsen.

Ved kjøp av vintersko anbefaler vi å gå opp en størrelse for å få plass til litt tykkere sokker enn du bruker sommerstid.

  • Nettpris i Norge fra omkring 1900 kr
  • Produsent: Shimano.com
  • Importør: Shimano-nordic.no
Del innlegget