Takk til Sykkeltilpasning

Takk til Sykkeltilpasning

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Torjus,

I siste halvdel av sesongen så har jeg jobbet mye sammen med Petter Gustavsen som eier Sykkeltilpasning. Jeg har slitt de siste to årene med mye vondt i korsryggen, så det første vi gjorde var å endre på sittestillingen. Han satt opp setet og snudde og hevet stemmet, slik at vinkelen i korsryggen ble større. Dette gjorde at ryggplagene forsvant. Deretter gjorde Petter en analyse av tråkket mitt. Han fant fort ut at jeg tråkket som en ku, og at det var et stort forbedringspotensial. Jeg fikk mange enkle arbeidsoppgaver jeg skulle jobbe med for å få et rundere og et mer effektivt tråkk. B.l.a at hælen ikke skal under forfot, at jeg skal skyve mer over toppen i tråkket, og at jeg skal fokusere på å trekke foten bakover, istedenfor og kun fokusere på å trekke rett opp.

Et par måneder senere var jeg tilbake hos Petter for å på nytt analysere tråkket mitt. Kun på den korte tiden hadde jeg forbedret tråkket mitt markant. Tråkket var blitt mye «rundere», den maksimale watten jeg produserte i tråkket kom mye nærmere det som er ideelt (90 grader) og makswatten vedvarte i lengre tid av gangen (overfører mer kraft uten å bruke mer krefter). I tillegg så hadde jeg fjernet mye av dødvekten i tråkket mitt (negative wattverdier i opptrekk) samt at jeg tråkket mer likt med høyre og venstre bein.

Den hjelpen jeg har fått av Petter Gustavsen og sykkeltilpasning har vært uvurderlig! Jeg sitter nå mye bedre på sykkelen, sliter minimalt med smerter i korsryggen, og har fått et tråkk som er mye mer effektivt (det kan selvfølgelig bli bedre J). Det hadde jeg aldri klart uten hjelpen jeg fikk fra Petter! Jeg vil vel si det så enkelt som at de resultatene jeg har oppnådd i siste halvdel av sesongen har Petter og sykkeltilpasning en del av æren for. Uten den hjelpen jeg har fått fra Petter og sykkeltilpasning så hadde det vært vanskeligere å dra i land sammenlagtseieren i norgescupen i rundbane for menn junior, bli nummer 20 i sprintprologen i verdenscupen i Hafjell for menn elite, og klare å kjempe meg inn til en topp 20 plassering i wc Hafjell for menn junior til tross for elendig utgangspunkt og form.

Dermed vil jeg takke Petter Gustavsen og Sykkeltilpasning for all hjelpen jeg har fått i 2013, og jeg ser frem til 2014 med mer fintuning av tråkket og sittestilling J

 PS: Har du lyst til å lese mer om sykkeltilpasning, og hvordan bikefittingen foregår, kan du klikke deg inn her.

 

Del innlegget