Tredjeplass på UCI ritt i Danmark og beste norske!

Tredjeplass på UCI ritt i Danmark og beste norske!

Posted by Torjus Bern Hansen, Kategori: Konkurranse, Sykkel, Torjus,
FullSizeRender

Stemningen var på topp før rittet

Da har jeg kommet hjem etter en topp helg med terrenglandslaget i Danmark. Vi dro ned torsdag ettermiddag for å sykle et UCI cat 2 ritt i Hammel. Fredag og lørdag ble brukt til trening i en morsom og teknisk løype, før det var ritt på søndag. Mye regn på fredag og lørdag førte til at løypa ble sinnsykt gjørmete, og det var vanskelig å i det hele tatt sykle opp alle bakkene. Men med litt prøving og feiling på lufttrykk så gikk det fint. Jeg fikk også bekreftet at Ardent Race 2.2 funker godt også som gjørmedekk. Likevel så måtte jeg helt ned i 15-16 psi før jeg følte jeg hadde godt nok grep i de gjørmete bakkene.

Løypa hadde rukket å tørke litt opp innen vi startet rittet på søndag ettermiddag, men det var fortsatt ganske så gjørmete. Dog var det betydelig lettere å sykle opp de bratteste bakkene, og man trengte derfor ikke like lite luft i dekkene som på treningen. Jeg klarte i imidlertid å prestere å glemme å fylle i mer luft før startskuddet gikk. Og selvfølgelig klarte jeg å vrenge fordekket på førsterunden slik at jeg nå kun syklet rundt med 15 psi bak, og 8 psi foran! Denne luften holdt seg heldigvis i dekket resten av rittet.

DSC_0079

Som man kan se på bildet så var det perfekte gjørmeforhold for oss nordmenn!

Til tross for at jeg klarte å drite meg ut på de tekniske forberedelsene før rittet, så gikk gjennomføringen relativt bra. Jeg åpnet litt (alt) for hardt, og gikk på tidenes smell mot slutten av førsterunden, og tapte hele 45 sekunder til Jonas Lindberg og Niels Rasmussen som vant. Likevel så hentet jeg meg bra inn igjen og syklet inn til en kontrollert tredjeplass, og beste norske! Jeg kom i mål 2 minutter bak vinneren, som jeg er relativt fornøyd med siden jeg da bare tapte 1:15 på de tre siste rundene, og at jeg stort sett tapte all tiden i de tekniske partiene på grunn av lite luft i fordekket. Dermed er jeg totalt sett godt fornøyd med rittet. Jeg får bekreftet at kapasiteten er der den skal være, men at jeg mangler litt på toppfarten, men den kommer nå inn mot EM!

12998315_10208673820936984_8146868988545615281_o

Her er en av utforkjøringen hvor jeg imponerte meg selv stort ved å klare å kjøre forsiktig nok ned til at jeg overlevde på 8 psi!!

Jeg må også legge til at Elisabeth Sveum, Thea Siggerud og Martin Siggerud tok 1.plass i henholdsvis kvinner elite, kvinner junior, og menn junior. Eirik Pettersen tok også en sterk 4.plass i sitt første ritt som senior.

Takk til NTG og landslaget for en bra tur, med god steming, og bra støtteapparat!

 

Del innlegget