Fantastisk sykkeltur over Tremalzo i Garda (med gps-spor og kart)

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkelturer, Utlandet, Stikkord: , , ,

Sommeren 2012 var vi så heldige å møte Fred Lyhus i Riva Del Garda. Etter å ha feriert der i 10 somrer er han godt kjent. Han tok oss med på denne fabelaktige turen til Tremalzo. Turen er et "must" for alle terrengsyklister som ferierer ved Gardasjøen.

Turen gjøres fint på en vanlig terrengsykkel. Trengs ingen kraftig fulldemper med mye vandring.

Ut fra Riva sykler du den spektakulære veien Via Del Ponale som er gravd inn i fjellsiden. Vi valgte å ta klatringen opp til Tremalzo på spektakulære grusveier og et par stier. Hele tiden har du utsikt over Gardasjøen, og blir du sliten oppover på den bratte og noen ganger løse grusen er det bare å stoppe for å nyte utsikten.

På veien oppover er det mulighet til å fylle vann et par steder. I tillegg passerer du 3-4 steder som selger mat og drikke, så mulighetene for en hyggelig rast er absolutt til stede. Legg også inn en stopp på utsiktspunktet på vei opp som gps sporet tar deg ut til.

Selve tunnelen som er Tremalzo passet er et antiklimaks. Ikke vent deg noe stort der oppe, men nyt turen opp, og ikke minst turen ned igjen.

Den begynner på litt asfalt og grus, men drar etter en stund over på supre stier utfor ned mot Ledero.


Alternativer

  • Ønsker du en lettere variant kan du sykle til Ledere See først, og deretter asfalt opp til Tremalzo for så å kjøre grus og sti nedover den veien vi tok opp.
  • En kortere variant er å ta ned til Ledero See fra Passo Nota.
  • Det går også an å klatre på grus ulike alternativer fra Ledero til Passo Nota og fortsette derfra og opp til Tremalzo.

 

På http://www.gardamtb.com finner du forslag til mange andre sykkelturer og mulighet til å laste ned spor.

Tyske Bike Magazine og Bike-GPS har også guider og gps-spor til nedlastning for beskjedne summer. Sjekk her.

Del innlegget