Birkentipsene for deg som vil ha riktig dekk, sekk og forberedelse

Birkentipsene for deg som vil ha riktig dekk, sekk og forberedelse

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Tips, Stikkord: , , , , ,

GOD FORBEREDELSE = LITT MINDRE UFLAKS

Mange har Birkebeinerrittet som sesongens mål. Har du trent mye, da er det viktig at alt det andre kommer på plass også. Trent for lite, da har du ikke råd til uflaks. Da er det jo fornuftig å kaste et litt kritisk blikk på sykkelen og det andre utstyret så du slipper en punktering i startfeltet, eller at setet brekker i første stiparti. Vi gir deg også tipsene til riktig valg av sekk, dekk og bekledning.

 

Først et intervju Sykkelmagasinet gjorde med Tord Bern Hansen i juni. Nederst finner du lenke til en samling med tips fra en tidligere utgave av Birkebeinermagasinet

 

Er sykkelen i form?

Tekst: Eirik Lund Røer.

Mange har Birkebeinerrittet som sesongens mål. Da er det fornuftig å gjøre en innsats i gode utstyrsforberedelser.

– Å velge det riktige dekket er som valg av skismurning – det bør tilpasses forholdene, innleder Sykkelmagasinets utstyrsekspert Tord Bern Hansen.

Før du velger dekk er det viktig å tenke igjennom hva slags underlag du vanligvis sykler på, og hvilke egenskaper du er ute etter.

– Er du risikovillig, en dyktig syklist og ute etter et raskt, lett dekk til maratonritt som i hovedsak går på grus, er Maxxis MaxxLite 285, Schwalbe Furious FredThunder Burt,, No Tubes The Crow, Specialized Renegade eller Vredestein T-Loop Superlite, Continental Speed King gode alternativer, sier Bern Hansen.

– Ønsker du dekk med litt større volum og grep for bedre komfort og sidegrep og lavere punkteringsfare, er Maxxis CrossMark eller Ikon, Specialized Fast Trak eller Renegrade, Schwalbe Racing Ralph eller, Continental RaceKing og Vredestein Spottet Cat noen gode alternativer. Bern Hansen understreker at de fleste produsentene har samme type dekk i rimeligere varianter eller med bedre punkteringsbeskyttelse.

– Vær da oppmerksom på at du får det du betaler for. De rimeligere dekkene er gjerne tyngre, de kan ha mindre volum selv om bredden er oppgitt til det samme og gummiblandingen kan være mindre fleksibel. Alt dette gjør at du får et dekk som ruller litt dårligere. Til gjengjeld får du ofte et mer slitesterkt dekk og sparer noen kroner, påpeker han.

Kle deg riktig

Hva du trenger av klær vil være avhengig av været, hvor hardt du sykler og hvor godt du takler kaldt vær. I tillegg betyr gjennomføringstiden noe. Det er mindre krevende for de raskeste å være ute i regnvær i snaue 3 timer enn for mosjonisten som bruker det dobbelte.

– Husk at det går oppover til å begynne med slik at du raskt får varmen. I tillegg blir jo været vanligvis også varmere utover dagen. Det er bedre å ha det litt kaldt like før start og den første halve kilometeren enn alt for varmt de siste 90, sier Bern Hansen.

Arrangøren krever blant annet at sekken skal inneholde jakke, bukse, votter/hansker og hodebekledning. Bern Hansen har noen praktiske råd i den forbindelse:

– Oppvarmingstøyet kan brukes som reserveklær i sekken. Er det veldig kaldt eller nedbør, og du regner med å bruke lang tid, kan en super- eller ulltrøye være en god forsikring i tillegg til kravet. Jeg bruker også løse bein og ermer med microfleece for å få litt ekstra varme.

Valg av sekk

Floraen av sekker som egner seg til trening og birkebeinerarrangementene er veldig stor, og det finnes veldig mange sekker på markedet. Fra små treningssekker med kun plass til noe småtteri i tillegg til en drikkeblære, via sekker som er midt i blinken for å oppfylle vekt- og innholdskravet på 3,5 kg, til dagstursekker som også kan brukes i Birkebeinerrittet. Bern Hansens råd er å finne ut hvilket behov og hvilke egenskaper som er viktig for deg.

– Bestem deg for hvilket behov sekken skal dekke og hvilke detaljer du setter pris på. Prøv sekken i butikken. Putt gjerne litt i den og hopp litt, bøy deg fremover for å kjenne hvordan den vil være å sykle med, avslutter han.

Tord Bern Hansens utstyrs-sjekkliste:

* Rammen er hel og uten sprekker

* Setepinne, styre, holker og stem sitter godt fast

* Setet har hele rails og har riktig posisjon

* Tilstrekkelig igjen med belegg på bremsekloss, og uten svampete følelse i hendelsen om du har hydraulisk skivebrems

* Rette hjul uten slark i eiker og lagre, og hele felger. Pass på at felgveggene ikke er for mye slitt om du har felgbremser

* Dekk, felgbånd og slanger er hele og uten sprekker

* Girer lett og presist uten mye motstand i wirene, og wirene hele uten frynser

* Kjedet er smurt og tannhjul/klinger er hele og sitter fast

* Krank, pedaler og styret går greit rundt uten motstand eller slark i lager

* Demperen glir greit uten mye motstand og har riktig trykk

* Flaskestativene sitter godt fast og er hele

I sekken over fjellet:

I Birkebeinerrittet må alle deltakere bære sekk som skal veie minst 3,5 kg under hele rittet. Reglementet angir at deltakerne skal bringe med seg:

* Vind-/regntett jakke med lange ermer

* Vind-/regntett bukse med lange bein

* Votter/hansker med lange fingre

* Hodebekledning (lue/buff)

* Langt undertøy (trøye og bukse)

* Tørre sokker

* Mat

* Verktøy

* Slange(r)

De anbefaler også å ta med pumpe.

Tord Bern Hansens Birken-verktøyliste:

* 2 slanger, hvorav en litt oppblåst for raskt bytte

* Lappesaker, inklusive dekklapp

* 2 trykkluftspatroner på 25 gram, og en adapter

* Pumpe

* Dekkspakerkap(er)

* Multiverktøy med viktigste unbracoer og kjedekutter

* Elektrikerstrips

* Litt bred vevteip (gaffa)

* Kjedelås

Han anbefaler også at du har prøvd å bytte slange med patron og byttet kjede.

Tips fra Birkebeinermagasinet

Del innlegget