Dynaplug tetter hull i slangeløse dekk

Dynaplug tetter hull i slangeløse dekk

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Tester, Tips, Stikkord:

Mange har gått over til å kjøre med dekk uten slange for å unngå punkteringer. Kombinasjonen av slangeløse dekk med lateksvæske reduserer riskoen for hull på slangen ved at spisse gjenstander går gjennom dekket eller snakebite (Slangen i klem mellom felg og underlag. Kalles snakebite da det ofte blir to små hull i slangen).

Ulempen med slangeløst oppsett er at det blir litt søl om hullet i dekket er så stort at guffen ikke tetter det. Da må du ut med ventilen og helle ut guffen før du legger inn slangen. Det kan være en grisete øvelse.

De siste årene har ulike produsenter kommet med løsninger hvor en plugg av gummitråder med litt kleberig overflate presses inn i hullet og tetter dekket.

Vi har testet ulike løsninger fra Dynaplug. Den mest fancy utgaven som heter Dynaplug Air, kombinerer plugging og oppblåsning av dekket med gasspatron i samme operasjon. Denne er enkel i bruk. Dytt pluggen gjennom hullet i dekket med innføringshylsen, fyll luft, og trekk til slutt ut innføringshylsen. Kjapt, enkelt og greit - så lenge pluggen har riktig størrelse.

Noen ganger er hullet for stort til den ordinære pluggen. Til det finnes  en kraftigere variant av pluggen. For å bruke denne må innføringshylsen  byttes. Alternativt finnes en annen utgave som heter Dynaplug Racer med både vanlig og kraftig plukk. Her må du bruke pumpe eller separat trykkluftpatron i tillegg.

Dynaplug Racer med vanlig og kraftig plugg

Vår erfaring med Dynaplug er god. Vi har tettet hull både i rullebanen og sideveggen. Enkelte ganger har vi hatt bruk for den kraftigere pluggen. Vi anbefaler å teste Dynaplug på tur eller trening før du bruker det i ritt. Et nytt verktøy kombinert med lavt blodsukker, høy puls og mye adrenalin, kan være krevende.

Lykke til!

En stein lagde to hull i dekket da det ble klemt mot felgen. To plugger og det var tett.

Del innlegget