E Thirteen TRS Kassett

E Thirteen TRS Kassett

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Tips, Stikkord: ,

Har du 11-delt kassett i dag med litt liten utveksling, og drømmer om å bytte til Sram Eagle 12-delt for å få større forskjell mellom letteste og tyngste gir? E Thirteen kassetten er et alternativ for deg om drømmen ikke er helt i harmoni med lommeboka. Å bytte fra 11 til 12-delt er kostbart da du må bytte både girhendel, bakgir, kjede og kassett. Bytter du til E Thirteen sin kassett kan du beholde din 11-delte girhendel, kjede og bakgir. Som Sram XX1 og Eagle, trenger E Thirteen kassetten xD boss bak. Har du et hjul med Shimano kassett, må du også bytte bosset (det kassetten skrus fast i).

Hvorfor bytte?

Hvis du kun har ett drev foran, ønsker du størst mulig forskjell mellom største og minste drev bak på kassetten for å kunne holde stor fart på flatene samtidig som det er lett nok i motbakkene. Stor forskjell mellom tyngste og letteste gir er viktigere om du sykler både sti og grus med samme sykkel. Det er også viktigere for tyngre og utrente ryttere, enn for veltrente lette ryttere.

En 11-delt Sram XX1 kassett har 10 tenner på tyngste gir og 42 på letteste (10-42). Det er en forskjell på 420% mellom letteste og tyngste gir. Shimano sin kassett med størst spenn er XT 11-46 som gir 418% i forskjell. Nye Sram Eagle har 10-50 som gir 500% i forskjell. E Thirteen TRS kassetten har 9-46 som gir 511% i forskjell, altså enda mer enn Eagle. Ulempen er at forskjellen fordeles på 11 gir og ikke 12 som med Eagle. Det betyr større hopp mellom girene.

Kassetten veier 307 gram som er lettere enn Eagle (355 gram) og XT (450 gram), men tyngre enn XX1 (263 gram). Prisen er høy, og nettpris i Norge er fra 3000-3500 kr. Det er imidlertid mye rimeligere enn å bytte til Sram XX1 Eagle. Kassetten består av tre aluminiumstannhjul, og 8 i stål. Begge selges separat, slik at du kan bytte kun den delen som er slitt.

Produsent: https://bythehive.com

Del innlegget