Endelig tilbake! – rittrapport fra Nordisk mesterskap og norgescup i Horten

Posted by Torjus Bern Hansen, Kategori: Sykkel,

I helgen kjørte jeg Nordisk mesterskap og norgescup i Horten, med UCI status kategori 1 og 2. Dette var mine første rundbaneritt på 3 måneder grunnet en halsbetennelse som satt meg helt ut mai. Det var to vanvittig sterke startfelt i menn senior denne helgen, og siden dette var første rundbaneritt på lenge hadde jeg ikke noe resultatmål. Fokuset var på gjennomførelse, og hvis jeg kjente at jeg hadde fått farten tilbake sånn noenlunde så skulle jeg være fornøyd.
På fredag kjørte jeg gjennom løypa rolig før jeg kjørte en halvhard runde for å teste løypa i fart og for å kjenne litt på beina. Kroppen responderte bra, og jeg var mildt sagt svært gira på rittet på lørdag og søndag!

LF3A1450

På grunn av sykdomsperioden hadde jeg ikke syklet mer enn to (!) rundbaneritt denne sesongen, og jeg hadde derfor et stusselig antall UCI poeng. Dette resulterte i en startposisjon på 4. rekke. Dette tenkte jeg at ikke var så nøye for min del med tanke på at gjennomføringen stod i fokus, og at det var 6 runder det skulle sykles. Det viste seg imidlertid å ikke stemme. Starten ble totalavgjørende for resultatet. Jeg ble etter ca. 10 meter innblandet i en uforskyldt krasj, som endte med rammebrudd, og rittet var over for min del. Det var relativt frustrerende å ikke engang få starte rittet ordentlig på lørdag, men da var jeg ekstra gira og spent på rittet på søndagen.

LF3A2028 slik så rammen ut etter krasjen - hvor jeg havet nederst i haugen

LF3A2095 ny ramme - nye muligheter!

På søndagen stod jeg også på 4. rekke, men klarte akkurat å komme meg unna en velt i starten. Likevel kom jeg ut som rundt 30, og hadde en jobb å gjøre. I løpet av startsløyfa klarte jeg å kjøre meg opp til 15. plass. Videre plukket jeg plasser hele veien. Jeg hadde en god dag, og kjørte meg opp til 6. plassen i løpet av 3. runder. Dessverre fikk jeg girtrøbbel mot slutten av den tredje runden, og måtte bryte på søndagen også. Gir wiren hadde kilt seg fast i girskifteren og jeg kunne ikke gire til lettere gir …. Dette var utrolig kjedelig siden jeg hadde en skikkelig god dag, og jeg kunne tråkke på alt jeg kunne i hver eneste bakke uten å bli sliten. Jeg matchet også rundetidene til vinneren av rittet, Sebastian Fini. Dermed ble jeg nok en gang hindret av tekniske problemer. Det er jo også ekstra kjipt når jeg hadde kommet topp 5, og kanskje klart pallen i et så sterkt startfelt, samt blitt beste norske.

til tross for tekniske problemer fikk jeg vist at trøkket var tilbake.

Uansett så håper jeg at jeg har brukt opp all uflaksen fra i år, og det er utrolig deilig å kjenne at jeg er tilbake for fullt! Det gir mye ekstra motivasjon til treningen og rittene framover!