Geniale Huck Norris sparer dekk og felg mot skader på sti

Geniale Huck Norris sparer dekk og felg mot skader på sti

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Favoritter, Sykkel, Tester, Stikkord: , ,

 

For en del år tilbake begynte entusiastene å sykle med slangeløse dekk med lateksvæske i (guffe), istedenfor slanger. Det reduserte antall punkteringer, og fikk du et lite hull i dekket, tettet lateksvæsken det. For å ha godt grep og komfort ved stisykling, er det viktig at ikke dekktrykket er for høyt. Lavt dekktrykk kombinert med forholdsvis lette dekk, øker faren for å få hull på dekket eller bulke/ødelegge felgen om du treffer en stein i høy fart. Da kniper dekket mot felgkanten. Det er her Huck Norris kommer inn som et genialt og enkelt produkt, og litt sånn «hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før».

Huck Norris er et langt skumplast bånd med lukkede celler som legges inn i dekket. Det beskytter dekket mot å bli knepet mot felgen. Det er enkelt å legge inn i dekket, og kommer i lengde til 29 tommers hjul. Har du 27.5 tommer eller 26 tommer, klipper du det bare av for å gjøre det kortere. Det kommer i 3 bredder slik at det passer til vanlige hjul for maraton og rundbane, grovere stisykkelhjul, og til 27 pluss.

Vi har testet, og synes det var enkelt å installere. I bruk merker vi ingen ulemper, og sannsynligheten for å ødelegge dekk og felg er redusert. Vi kommer til å fortsette å bruke Huck Norris på stiturer og tekniske ritt som rundbane, Terrengsykkelrittet og Ultrabirken. På enkle grusritt tror vi ikke at det har noe for seg.

Huck Norris veier 70-85 gram pr stk. De koster 690 kr for paret.

Salg: www.dogstar.no

Produsent: www.hucknorris.com

Testen stod på trykk i Magasinet Birken i mai 2018

Del innlegget