Byggeprosjekt Scott Spark 29″ fulldemper i hus

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Spark 29er byggetråd, Våre sykler, Stikkord: ,

Frem til 2011 hadde vi syklet Scott Spark fulldempere og var utrolig fornøyd med disse syklene. I fjor vår prøvde vi 29" og ble hekta på det. Siden har vi ventet på Scott Spark i 29". Nå har den kommet i hus, og det er bare å begynne puslespillet med å bygge opp ny sykkel som skal være klar til sesongen. Vi kommer til å kose oss med  å bygge den opp del for del, og kommer til å skrive litt om delevalg og ta noen bilder under veis.

Hvorfor Scott Spark?

Siden 2007 har Tone og jeg syklet Scott Spark og har vært kjempefornøyd. Denne som de forrige har bra med vandring (100 mm foran og bak er bra for en 29"). Det går an å velge vandringen både foran og bak 100mm - 70mm eller helt stiv. Alt dette håndteres fra en bryter på styret (twinlock) - enkelt og genialt. På årets modell er det også mulig å vinkelen på bakramma ved å flytte en bolt på demperfestet. Tidligere har Sparken hatt et veldig bredt bruksområde helt fra rittsykling til røffe stiturer i marka eller høyfjellet. Vi regner med at nye Spark RC 29" er like anvendelig.

Bilder her

10/2-12:

I dag kom den første Sparken i hus i en brun pappeske. I motsetning til normale syklister som skrur syklene sammen, strippet jeg rammen helt ren for deler, og nå er det bare å begynne på jobben med å bygge opp ny sykkel. Vekt på en large rett ut av esken uten pedaler var 10,46 kg. Rammevekt med demper, girøre, flaskebolter og braket til frontgir var 1935 gram. Det er lett. Kanskje den letteste 29" fulldemperrammen på markedet.

 

Andre artikler vil vi publisere etter hvert i en egen byggetråd.

 

Del innlegget