Påskesamling med Rye i Slettestrand – i rute inn mot sesongen

Påskesamling med Rye i Slettestrand – i rute inn mot sesongen

Posted by Torjus Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Torjus,

På fredag 18. mars forrige uke var det tid for en ny samling. Denne gangen i Slettestrand med Rye elite og resten av satsningsrytterne fra SK Rye. Til sammen var vi litt flere enn 20 stykker, så alt lå til rette for at dette skulle bli en bra samling. Vi dro altså ned med båten på fredag ettermiddag, og ankom Slettetrand sent på kvelden. Samlingen skulle vare fra fredagen til og med onsdag. Det skulle være fokus på mengdetrening, teknikk, og intervaller i terrenget.

Ove skulle sørge for disiplineringen på samlinga

På lørdag morgen var det tid for 3 timer rolig langtur på sti, asfalt og grus. Da sykla vi først gjennom rittløypa til Påskeløbet før vi sykla den siste tiden på grus og asfalt for å passe på at beina ikke ble alt for møre før rittet på søndagen. Det var deilig å komme tilbake til terrenget på Slettestrand igjen. Naturlig nok var teknikken og flyten på plass i terrenget da jeg allerede har vært ute i varmere strøk mer enn 30 dager hittil i år 😉

Noen var mer opptatt av å klemme trær enn å sykle

Noen var mer opptatt av å klemme trær enn å sykle

På søndag var det påskeløbet som skulle sykles. Det var et lavterskel påskeritt, men med nesten hele norgeseliten på start var det mer som en norgescup, og spenningsnivået var deretter. Faktisk var vi hele 9 ryttere fra U23- og senior-landslaget på start. Jeg visste jo omtrent hvor nivået mitt var etter rittene i Hellas, men jeg var allikevel spent på å se hvordan jeg lå an i forhold til de andre norske.

Vi var ca. 200 stykker som startet samtidig på stranda

Vi var ca. 200 stykker som startet samtidig på stranda

12885955_966505313425406_1097518451945704364_o

Rittet var 23km langt med omtrent 240 høydemeter, så det var en relativt kort og flat løype som skilte lite. Vi satt høy fart fra start og vi ble raskt 5 stykker som fikk luke til resten. Vi fem kjørte samlet til det hadde gått ca. 40 minutter før jeg rykket, og klarte å få en liten luke til de andre i et teknisk parti. Jeg fikk «raskt» en luke på 20-25 sekunder, men jeg mistet ledelsen mot slutten av rittet da jeg mistet kjedet en gang, og kjørte en omvei i en umerket gafling hvor de andre kjørte korteste vei. Jeg klarte likevel å kjøre fra litt igjen de siste minuttene inn til mål og jeg vant rittet på 59 minutter, et par sekunder foran Petter Fagerhaug og Erik Resell på forholdsvis andre- og tredje-plass.

Her var det Eskil som satt farten i første del av rittet

Her var det Eskil som satt farten i første del av rittet

Påskeløbet bød på mye fet sti!

Påskeløbet bød på mye fet sti!

Dette var nok en bekreftelse på at formen er god og at jeg er i rute inn mot de store målene denne sesongen. Det skilte bare 10-15 sekunder mellom oss fem første, så det tyder på at alle har lagt ned bra trening gjennom vinteren, og jeg tror det blir hard kamp om å bli tatt ut til de store internasjonale rittene denne sesongen!

På ettermiddagen søndag kjørte jeg også eksplosiv styrke på beina for å jobbe med å få fart i beina inn mot de viktigere rittene. På mandag var det en ny fin langtur på stiene og grusveiene på slettestrand.

Vi fikk også trent bra på teknikken. Her er miljøforkjemper Anna Sandbu avbildet med et av de mange trærne på Slettestrand.

Vi fikk også trent bra på teknikken. Her er miljøforkjemper Anna Sandbu avbildet med et av de mange trærne på Slettestrand.

På tirsdag var det tid for en ny hardøkt. Da skulle vi kjøre en type økt jeg kaller for crisscross. Vi hadde to runder vi skulle kjøre på intervallene. En lengre runde på 9-10 minutter og en kort runde på 3 minutter. Den lange runden skulle kjøres i terskelfart, mens den korte skulle kjøres nesten all-out. Vi kjørte annenhver lang og kort runde, med korte pauser, til vi hadde kjørt ca. 50 minutter effektiv intervallfart. På hardøkten var også Erik Resell og Anders Bregnhøj med (sykler på det danske U23 landslaget). Det var gøy å virkelig få pusha seg på mot Erik og Anders på intervallene da jeg nesten alltid kjører intervaller alene.

 

Det gikk unna på intervallene med Anders og Erik

Det gikk unna på intervallene

På onsdag rakk jeg å skvise inn en 2 timers sykkeltur TIDLIG på morgenen før det var avreise hjemover 10:30.

Alt i alt var dette en knallbra samling, med bra trening og god stemning! Det var også morsomt å se hvor ivrige de yngre satsningsrytterne var på samlinga.

De neste ukene kommer jeg til å jobbe mye med fartsøkter for å få opp toppfarten, samtidig som at jeg fortsatt vedlikeholder terskelen. Og om to uker venter siste kapasitetstest før sesongen starter.

Del innlegget