Polar V650 sykkelcomputer

Polar V650 sykkelcomputer

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Sykkelfreaken, Tester,

Polar V650 er computeren Polar ønsker å gjøre comeback med blant syklistene. Vi har testet den og gir deg en usminket vurdering.

 

Ikke siden modellen CS500 som ble lansert for omkring 5 år siden, har Polar hatt en skikkelig sykkelcomputer. Markedet er i stor grad dominert av Garmin, og med V650 ønsker Polar å gjøre noe med det. Konkurrenten til Polar V650 er nok i hovedsak Garmin 510.

Polar er flinke med design, og V650 er stilren og intuitiv i bruk. De som har en V800 eller M400 pulsklokke vil kjenne seg godt igjen. Med i pakken følger computeren, micro-usb kabel for lading og dataoverføring, pulsbelte og styrefeste. Første gang vi brukte sykkelcomputeren ble vi enkelt ledet gjennom oppsettet for å legge inn personlige data som kjønn, alder, vekt og lignende slik at vi raskt kunne komme oss ut på en treningstur. Her er det knapt bruk for en bruksanvisning.

Rikelig med funksjoner

V650 har mer enn nok av funksjoner for de fleste av oss. Her får du klokke, dato, aktuell puls, snittpuls, makspuls og pulssone. Den innebyggede GPSen gir deg all nødvendig informasjon om hastighet, distanse, høyde og tid. Ønsker du for eksempel automatisk mellomtid for hver kilometer eller beskjed om når du er utenfor pulssonen, gir deg den det også. Er du usikker på retningen tilbake til start, viser den det sammen med lengde og sporlogg. GPSen har imidlertid ikke kart, så den er ikke laget for å navigere med. Etter økten viser den oppsummering av økta og hva slags type trening du har gjennomført. Du får kjøpt tilleggssensorer for tråkkfrekvens og hastighet på sykkel. Hastighetssensor på sykkel er bare nødvendig for de som vil ha noe mer nøyaktig enn det GPSen gir.  Ivrige syklister kan kjøpe seg Polars wattpedaler for blant annet måling av watt og kraftfordeling mellom høyre og venstre bein. Som ivrig syklist savnet vi muligheten til å koble V650 til andre bluetooth smart wattmålere, som for eksempel Stages. Polar har sagt at dette vil komme i en nedlastbar software oppgradering i løpet av høsten, men den vil ikke gi støtte for ANT+.

En smart funksjon er det integrerte lyset i front av V650 som slår seg på automatisk når det blir mørkt. Det er ikke kraftig nok til å erstatte en sykkellykt, men fungerer som et nødlys om turen ble lengre enn du trodde, eller om det var en uventet tunnel i løypa.

Skjerm og størrelse

V650 kommer med en fin fargeskjerm med 240x320 pikslers oppløsning. Det er større enn konkurrenten Garmin 510, men litt mindre enn Garmin 1000 som er vesentlig dyrere og har kart. Den har sportsprofiler for landeveissykling, terrengsykling, rulle-/innendørssykling hvor du kan tilpasse visningene. I tillegg håndterer den 4 ulike sykler med tilhørende sensorer. Sykkelcomputeren kommer med et standard oppsett, men for hver sportsprofil kan du ha inntil 6 skjermvisninger, og hver skjerm kan ha inntil 8 felter. Jo færre felter du velger, jo større blir tallene. Det er enkelt å endre dette direkte på V650. En favoritt var grafisk fremstilling av hvilken pulssone vi syklet i, og hvor mye av økta som hadde vært i de ulike sonene.

V650 er litt større og tyngre enn sine Garmin konkurrenter, men slankere.

Kapasitet

Minnet lagrer 30 timers trening med GPS og puls fordelt på inntil 14 treningsøkter. Den har batteri til 10 timers trening med GPS og pulsbelte aktivert.

Etter økta

Planlegging og synkronisering av trening gjøres via PC/Mac og Polar Flow. I motsetning til med pulsklokken V800, er det ikke mulig å synkronisere med mobilen via bluetooth. I Polar Flow på PC og i appen får du en fin oversikt over alle nødvendige data sammen med et kart som viser hvor du har vært.

Fra PCen kan økta også eksporteres til Strava eller andre tredje parts programmer som et GPS spor eller en treningsøkt, som blant annet inneholder pulsinfo. Selv om Polar sin egen treningsprogramvare er bra, vil nok mange brukere av Strava, Trainingpeaks og tilsvarende programvare oppleve synkronisering med Polar som litt tungvint i forhold til konkurrentene. Polar har imidlertid bekreftet at synkronisering med mobilen via Bluetooth og automatisk synkronisering med Strava kommer i løpet av året.

 PolarFlow

Oppsummert

Sykkelcomputer med godt design som har alt du trenger av funksjoner, og et godt grafisk grensesnitt. Så lenge du holder deg i Polars verden med tilleggsutstyr som wattpedaler, programvare og apper fungerer det utmerket. Vi synes det imidlertid er synd at Polar ikke er bedre integrert med andre produsenter både når det gjelder wattmåling og utveksling av data. Dette er ikke helt 2015, og etter vår oppfatning det som mangler for å bli konkurransedyktig når konkurrenten har omtrent samme pris.

Når oppdateringene knyttet til bluetooth wattmålere, synkronisering med telefon via Bluetooth, og automatisk synkronisering med Strava kommer, ser utsiktene lysere ut. Sett i sammenheng med en varlset mulighet for kart og navigering, vil V650 være gunstig priset i forhold til funksjonaliteten.

Pris: 2500 kroner og oppover på nett

Produsent: www.polar.com

Del innlegget