Sesongoppsummering 2016 – ett nytt steg mot toppen

Sesongoppsummering 2016 – ett nytt steg mot toppen

Posted by Torjus Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Torjus,

Gjennom vinteren hadde jeg jobbet godt med kontinuitet og kvalitet i treningen. Jeg turte å pushe meg til grensen av hva jeg tålte av treningsbelastning, sammen med skole og alt annet. Dette førte til at jeg hadde stor framgang på kapasiteten. Jeg økte faktisk terskelwatten med 30 watt som er 9% fremgang(!). Likevel startet sesongen tungt i Danmark i april. Jeg fikk analysert hva jeg gjorde galt i forkant og under rittet, slik at jeg vet hva jeg skulle gjøre for å unngå noe lignende i fremtiden. Etter Danmark ble jeg dessverre litt forkjølet og jeg fikk derfor ikke syklet norgescupåpningen på Darbu. Neste ritt for meg ble da det internasjonale etapperittet Rye terrengsykkelfestival, hvor jeg klarte å sykle inn til en 5.plass og beste førsteårs senior - en plassering jeg er rimelig godt fornøyd med.

46, Bern Hansen, Torjus, , SK Rye, NOR

Jeg valgte å ha ganske store treningsdoser på starten av sesongen selv om det var en del konkurranser, for å sikre videre fremgang til senere på sesongen. Planen var å gå all inn mot NM, men det ble sabotert av en halsbetennelse som satt meg helt ut i 2 uker både på trening og skole, og som førte til at jeg brukte nesten to måneder på å trene meg opp igjen. NM gikk derfor uten meg. Jeg fortsatte opptreningen sakte men sikkert og neste ritt ble Nordisk mesterskap og norgescup i Horten. Formen var overraskende bra og jeg kjørte habile rundetider, men uforskyldt tekniske problemer førte til at jeg måtte bryte.

206, Bern Hansen, Torjus, , SK Rye, NOR

Videre gikk turen utenlands i siste del av sesongen. Både for å få matching, men også for å få samlet UCI poeng. På C1 rittet i Østerrike fikk jeg endelig fullført et ritt, og jeg presterte også årsbeste der! Jeg ble nummer 2 i U23 klassen bare 45 sekunder bak Marcel Guerrini som ble nummer 7 i VM i Andorra, og halvannet minutt bak meg på 3.plass fulgte han som ble nummer 10 i EM denne sesongen. Dette var en kjempe motivasjonsboost, spesielt etter en lang periode hvor jeg ikke hadde fått vist hva jeg var god for.

46, Bern Hansen, Torjus, , SK Rye, NOR 41, Guerrini, Marcel, Focus XC Team, , SUI 42, Zavolokin, Oleksii, ISD MTB Team, , UKR

Helgen etterpå var det HC ritt i Tyskland. Der stilte store deler av den europeiske U23 verdenseliten på start. Jeg sto et stykke bak i starten, naturligvis, og røk en eike slik at jeg måtte bytte hjul, men jeg endte likevel på en 12.plass, ikke langt bak vinneren. Her fikk jeg enda et svar på at formen var god, og jeg hadde tatt steget opp på et nivå som gjorde at jeg ikke bare kunne konkurrere med, men også utfordre ryttere som er blant de 15 beste i verden(!).

46, Bern Hansen, Torjus, , SK Rye, NOR

Off-season ble innledet med en salmonella-infeksjon i Hellas hvor jeg ble tvunget til å ta det rolig en uke. Når jeg ser tilbake på sesongen som var, så presterte jeg, i siste del av sesongen, mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på, og det solide treningsgrunnlaget jeg la i vinter og i våres har fungert. Jeg kommer derfor til å gjøre mye av det samme inn mot neste sesong, i tillegg gjør jeg noen små endringer i treningen som skal sørge for fortsatt stor fremgang til neste år.

206, Bern Hansen, Torjus, , SK Rye, NOR

De store målene for neste år er å prestere i EM og VM, sett at jeg blir tatt ut ;), og å etablere meg blant de 20 beste U23 rytterne i verden. Om jeg klarer det eller ikke gjenstår å se, men jeg har utvilsomt motivasjonen 😉

206, Bern Hansen, Torjus, , SK Rye, NOR

Jeg vil også gjerne takke Scott, Oslo sportslager, Shimano, Maxxis, Land Helmets, Esigrips og Sportsklubben Rye for all hjelp og støtte gjennom sesongen - dere gjør det mulig for meg å satse mot toppen!

Del innlegget