Shimano XTR med driftsikre og stilige bremser

Shimano XTR med driftsikre og stilige bremser

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Sykkelfreaken, Tester, Stikkord: , ,

I 2019 kom Shimano med nye bremser, BR-M9100. Bremsene har diskret sølv/sort farge med karbonhendler. Kaliperen er frest ut av et stykke aluminium og har keramiske stempler. Innfestingen til styret er endret litt fra tidligere modell slik at de har blitt stivere. Noen få gram har de også greid å kvitte seg med. Forbrems med slange og kaliper veier 195 gram og bakbremsen 15 gram mer som følge av lengre slange.

Vi begynte å bruke bremsen på vårparten og har tilbakelagt mange kilometer med terrengsykling. For det første er den enkel å ettermontere på styret for de som ønsker å bytte eksisterende brems. Det er en klemme som kan åpnes slik at du slipper å ta av holkene og alt annet du eventuelt måtte ha på styret. Avstanden mellom styret og hendelen kan justeres med en liten unbraco-nøkkel. Har du girsjalteren festet til din gamle brems, og ikke med egen klemme rundt styret, er det viktig å være klar over at overgangen til denne Shimanobremsen ikke er som på tidligere modeller eller andre merker.

Etter en sesong med lange stiturer til skogs og til fjells, bratte utforkjøringer, etapperitt, sol og ikke minst gjørme, er vi utrolig godt fornøyde med bremsene. Et sett med klosser er slitt ut, men driftssikkerheten og funksjonen er utmerket. Har prøvd lettere bremser, men da har erfaringen vært at det må brukes mye mere krefter på hendelen for å bremse. Det hender også innimellom at toppmodeller som er tynet på vekt før trøbbel med stempler som slutter å fungere.

Vår erfaring er at her har Shimano truffet bra på kombinasjonen av funksjon og vekt, og driftssikkerheten virker å være på godt anerkjent Shimano XT nivå.

Rimeligste nettpris i Norge er 2200 kr pr stykk.

Mer informasjon på bike.shimano.com

Del innlegget