Landslagssamling Gran Canaria 2016 – 14 dager, 53 timer, 1125 kilometer og 18 500 høydemeter

Landslagssamling Gran Canaria 2016 – 14 dager, 53 timer, 1125 kilometer og 18 500 høydemeter

Posted by Torjus Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Torjus, Utlandet,

Da har jeg kommet hjem etter årets samling med landslaget på Gran Canaria. Dette var en knallbra samling på 14 dager fullpakket med god trening, bra stemning, og bra folk!

Her er samlingen kort oppsummert: 14 dager, 53 timer, 1125 kilometer og 18 500 høydemeter.

På samlingen var vi 7 utøvere, inkludert Gunn-Rita Dahle, i tillegg til teknikktrener Sondre Norland, landslagssjef Eddy (Knusern) Storsæter, og massør og fysioterapeut Oliver Wrobel. Vi bodde alle sammen i et stort hus i et stille og rolig strøk i Arguineguin, slik at det var gode muligheter til mye avslapning mellom øktene.

Slik ble de fleste rolige turene med landslaget kjørt

Slik ble de fleste rolige turene med landslaget kjørt

På samlingen fulgte vi hovedsakelig Gunn-Ritas treningsopplegg for denne perioden, og slik fikk vi tatt del i alle ledd av treningen hennes. Også i år var det utrolig lærerikt å få være med på treningsøktene til Gunn-Rita, hvor vi fikk lære mye av gjennomføringen og det spesifikke innholdet på øktene hennes. Jeg valgte å trene litt mer mengde på samlingen, og jeg la på totalt 1 time ekstra på terskel for å øke den totale belastningen. Totalt ble det dermed omtrent 5 timer med terskel på samlinga, og jeg syns at jeg traff veldig bra med den totale treningsbelastningen, så forhåpentligvis blir utbyttet av samlinga bra! Men det vet jeg først etter neste watt-test 😉

Her er et bilde fra en av styrkespurt-øktene. 7*3 spurter på 10sek

Her er et bilde fra en av styrkespurt-øktene. 7*3 spurter på 10sek

Det var også morsomt å få sykla i terrenget og få trent med de andre på landslaget, samtidig som at det var spennende se litt hvordan nivået mitt var i forhold til de andre. Og sist, men ikke minst få jobbet bra med brunfargen. Sammenlignet med i fjor så ligger jeg godt foran skjemaet for sesongen, og jeg merker at jeg har tatt store steg med tanke på kapasitet og styrke fra sesongslutt. Terskelen har blant annet økt med 30 watt siden sesongen sluttet.

mellom dragene på intervalløktene kjørte tekniske utforkjøringer for å trene på teknikk med syre i både armer og bein.

Mellom dragene på intervalløktene kjørte vi tekniske utforkjøringer for å trene på teknikk med syre i både armer og bein.

I tillegg fikk vi besøk av Heidi som er ernæringsekspert fra Olympiatoppen. Da fikk vi tatt tester som viste svetteraten vår, altså hvor mye vi svettet i timen på noen utvalgte intervalløkter, og hvor mye væske og salter vi måtte få i oss for å holde oss hydrerte underveis på økta. Vi lærte også mye nyttig om hvor mye karbohydrat man burde få i seg i løpet av ulike type økter, og litt hva slags karbohydrater og næringsstoffer som var nyttige/unyttige å få i seg før, under, og etter intervaller og ritt. Her var det mye spennende å lære, så jeg gleder meg til å få satt det i system sammen med treningen min fremover! Artikkel på dette kommer senere!

Jentene fra Rye Elite Terreng var også på samling på Gran Canaria, så jeg fikk trent noen økter med de også. Jeg kan melde om at det gikk så fort at jeg slet med å henge med på de rolige langturene.

Her er jeg i ferd med å dette av feltet

Her er jeg i ferd med å dette av feltet

I fjor hadde jeg kjempeutbytte fra denne samlingen, og i år traff jeg enda bedre på treningsbelastningen, så jeg tror at jeg kan få et enda større utbytte enn det jeg fikk i fjor.

Nå gjelder det å hvile og samle overskudd igjen, før det om 10 dager bærer av sted på samling i
Slettestrand sammen med Rye Terreng Elite og resten av terrenggruppa i Rye!

 

(Jeg kan bekrefte at det også ble utviklet mye bra intern humor, men av hensyn til alle andre, dropper jeg å komme med eksempler...)

Jeg kan bekrefte at vi alle sykla på bakhjulet opp alle bakkene på øya

Jeg kan bekrefte at vi alle sykla på bakhjulet opp alle bakkene på øya

Del innlegget