Sykkelforbundets forbundsting var en ny opplevelse

Sykkelforbundets forbundsting var en ny opplevelse

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Sykkelpolitikk, Stikkord: ,

Det har kommet mange kommentarer om at idretten og sykkelsporten er for lite åpen. Det er et av områdene jeg ønsker å bidra til en endring på, og jeg kommer til å blogge litt om mitt liv i sykkelpolitikken fremover.

I helgen var jeg førstereis på Norges Cykleforbunds (NCF) sitt forbundsting, eller generalforsamling som det ville vært kalt i borettslaget eller i et aksjeselskap. Etter over 40 år på sykkelen og 25 år i organisert sykkelidrett som blant annet mosjonist på landevei, terreng, utfor og syklekross, trener, oppmann, ansvarlig for elitelag, medlem i grenutvalg og styremedlem i Region Øst, var det vel på tide mener mange.

Etter å ha hørt historier om det ekstraordinære tinget tidligere i år og registrert en tidvis skarp tone på sosiale medier, var jeg spent på hvordan opplevelsen skulle bli. 2 fulle dager med sykkelpolitikk er jo i utgangspunktet krevende for en som bruker helgene til å oppleve naturen, så kona og jeg tok en skitur fredag kveld, før vi la turen til Tinget lørdag morgen - hun som styremedlem i Region Øst, og jeg som representant for Grenutvalg terreng.

Kort oppsummert, ble det en hyggelig og lærerik helg. Lørdagen begynte jo med at Petter Fagerhaug, Martin Siggerud og Erik Hægstad kjørte inn til 1., 7. og 14. plass i world cup. Kunne knapt blitt en bedre start. Traff ellers mange kjente som jeg fikk slått av en god sykkelprat med - nesten som på Birken. Vi lærte mye av debatten på flere av sakene hvor mange interessante nyanser kom frem, og ikke minst var tonen mye triveligere og tidvis mer humoristisk enn på sosiale medier. Ble kjent med flere nye mennesker med et stort sykkelhjerte - alt fra folk på tynne hjul fra sørlandet til BMXere fra Bodø. Lørdagen ble rundet av med en trivelig festmiddag.

Søndagen ble avsluttet med valg av nytt forbundsstyre og representanter til grenutalg og andre komiteer. Jeg endte opp med en plass i forbundsstyret, og er ydmyk for tilliten fra landets sykkelklubber og regioner.

Takk for en fin og lærerik helg ærede dirigenter, presidenter og delegater.

Haakon Faanes gir Tinget en kort og god innføring i terrengsykling

Del innlegget