Sykkelsjekk

Sykkelsjekk

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Tips, Stikkord: ,

Selv om sykkelrittene har en pause som følge av Korona epidemien har syklingen tatt seg opp. I storbyene oppfordrer myndighetene å bruke sykkel fremfor kollektivtransport for å komme til jobben. Det gir mindre smittespredning og bedre helse. Mange familier har funnet frem syklene som en felles familieaktivitet, og mange fortsetter mener trening og turer som før.

Selv om du ikke skal stille i et sykkelritt er det viktig å ta en liten sjekk på sykkelen med jevne mellomrom. Det gir en tryggere sykkeltur, mindre sannsynlighet for havari underveis, og ikke minst er det triveligere å sykle på en godt vedlikeholdt sykkel.

Tar du en full overhaling, får du nysykkelfølelsen.

Nedenfor finnes noen viktige sjekkpunkter. Mye greier de fleste å utbedre selv med verktøy og tålmodighet

  • Ramme og gaffel er hel uten sprekker
  • Setet kan justeres opp og ned (husk fett på setepinnen om du har metallramme og setepinne). Med karbonramme skal du ikke ha fett på setepinnen.
  • Bremser lett uten svampete følelse i hendelen om du har hydraulisk skivebrems eller mye motstand i wire. Er det svampete følelse i bremsen, må den sannsynligvis luftes. Her trengs spesialutstyr, men det er ikke kostbart.
  • Tilstrekkelig belegg på bremseklosser. Både klosser til skivebremser og felgbremser er kurant å skifte selv.
  • Rette hjul uten kast og lagre uten slark. Pass på at felgveggene ikke er for mye slitt om du har felgbremser. Retting av hjul krever nøyaktighet, men er kurant og krever lite verktøy. Bytting av lagre krever mere verktøy.
  • Dekk og slanger er hele og uten sprekker. Gummi som er flere år gammel blir hardere og gir dårligere grep på stier.
  • Girer lett og presist uten mye motstand i wirene, og wirene hele uten frynser. Er det tungt å gire bør wire og strømpe byttes. Dette er en overkommelig jobb. Går strømpen inne i rammen er det mer krevende. Girer det ikke presist etter justering av gir og bytte av wire, kan det være skjevt girøre eller slitt kjede/drev.
  • Kjede er smurt og tannhjul er hele. Har tannhjulene spisse "tinder" og er giringen upresis tross nye wirer og strømper, kan det være tid for å bytte dette.
  • Krank, pedaler og styre går greit rundt og uten motstand i lager. Her kan det enten være slark eller det hakker litt om det er rustent. Styrelager kan strammes om det er slark. Kranklager må byttes, og krever ofte spesialverktøy.
  • Demperen glir greit uten mye motstand. Demper bør ha service en gang i året om du sykler mye.

Ønsker du å fikse og justere selv, men mangler kunnskapen, gir nettsiden til Parktool.com eller "Mekkeboka" av Rasmus Leiro god veiledning. Denne selges blant annet av Syklistenes Landsforening.


Del innlegget