Syklekross er latterlig gøy

Syklekross er latterlig gøy

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Konkurranse, Sykkel, Stikkord: , , ,

Syklekross også kalt cx eller cyclecross er i kraftig vekst og en forholdshvis ny sykkelgren i Norge. Høsten 2014 kjøpte jeg cx sykkel og fikk med meg et kveldsritt. Denne høsten har jeg syklet NM, 3 master cup og et par andre ritt, og det har vært skikkelig kult. Hadde aldri trodd det skulle være så gøy å konkurrere på noe som i praksis er en landeveissykkel med drøyt 3 cm brede knastedekk, men det er det.

superpok1

Superpokal Voldsløkka. Foto: Snorre Veggan

Her stiller terreng- og landeveissyklister side om side i en løype som for terrengsyklister er forholdsvis teknisk enkel. Runden er vanligvis 6-8 minutter lang, og det konkurreres i 40-60 minutter. Teknisk enkel løype med mange svinger, noen tråkkestrekk op gress, grus og asfalt i spedd noen hindre, trapper, gjørme og sandgroper gjør at det blir en kamp skulder til skulder og tett i løypa, og gjør denne konkurranseformen vel så spennende som rundbaneritt.

IMGM6392

Tone krysser sandgropa på Superpokal Voldsløkka. Foto Ola Morken. 

Som stisyklist hadde jeg aldri trodd at det skulle være så gøy, men det har det nå blitt. Lørdagene har jeg kjørt master cup på 35 mm smale knastedekk og søndag har vært stysykling på 3" brede 27 PLUS sykkel. Utrolig kult begge deler.

IMGM8086

Gjørmepartiet på NM i Svelvik. Foto Ola Morken. 

Nå har både kona og jeg solgt racersykkelen siden vi bruker cx'en på landeveien sommerstid. Det er jo bare å sette på et par racerdekk så er det til vårt bruk mer enn godt nok milsanking på asfalt.

IMGM7870

NM i Svelvik bød på en variert og morsom løype med blant annet levende hindre. Foto Ola Morken.

En stor takk til alle arrangører av NM, NC og kveldsritt som entusiastisk og profesjonelt har gjennomført rittene denne høsten og fotografene som har bevart de gode minnene.

Gleder meg alt til syklekrossesongen neste høst, og regner med at jeg ser flere av rundbanekonkurrentene min med bukkestyre da 🙂

superpok2

Kjemping skulder mot skulder på Superpokal på Voldsløkka. Foto Snorre Veggan. 

Del innlegget