Syntace P6 hiflex setepinne er kanskje verdens beste

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Sykkelfreaken, Tester, Stikkord: ,

SyntaceP6Hiflex_halvVi har brukt Syntace sin karbon setepinne P6 hiflex hele sesongen og forstår godt at mange terrengsyklister karakteriserer den som markedets beste.

Syntace P6 hiflex skiller seg mest fra andre pinner ved at den har et ovalt innvendig tverrsnitt som sørger for at pinnen flekser bakover på ujevnt underlag samtidig som den er stiv sideveis. Noe som gir både god komfort og kontroll. De som har brukt den på halvdempere (hardtails) og går tilbake til vanlig setepinne etterpå merker godt forskjellen. Festet til railene på setet har smal anleggsflate på toppen og bred anleggsflate i bunnen. Det gir stor variasjonsmulighet for å skyve setet frem og tilbake samtidig som railene på setet får bedre støtte med mindre sannsynlighet for brudd. Dette er spesielt aktuelt for tyngre utøvere eller seter med karbonrails. Festet håndterer ovale rails som er opp til 11 mm høye.

Setepinnen er i karbon med UD finish. Vugge for railene til setet i aluminium med titanskruer. Den veier 220 gram i 31,6 mm og 400 mm lengde. Det finnes lettere setepinner, men sannsynligvis ikke noen som kombinerer dette med tilsvarende komfort, funksjonell montering av setet og ikke minst 10 års garanti.

Setepinnen finnes i flere tykkelser (27,2 – 30,9 – 31,6 – 34,9 mm) og lengder (300 – 400 – 480 mm) så du finner nok en som passer til deg.

Setepinnen selges blant annet av Birk Sport og Oslo Sportslager AS.

Importør: bikeme.no

Pris 1790 kr

 

Les omtalen i Birken.

 

Del innlegget