Tacx Flux er mye smartrulle for penga

Tacx Flux er mye smartrulle for penga

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Tester, Stikkord: , , ,

De siste 3-4 årene har antallet syklister som har kjøpt smartruller økt mye. En smartrulle gir deg mer motiverende innesykling, muligheten til å sykle forhåndsprogrammerte treningsøkter, eller ta deg en tur sammen med andre syklister fra alle verdens kanter i cyberverden.

Det finnes to typer smartruller; den opprinnelige typen hvor du setter bakhjulet på en valse, og den nye generasjonen som kalles «direct drive». Det betyr at du tar av bakhjulet og kobler kjedet direkte på kassetten på rulla. Fordelen med direct drive er mindre slitasje, mindre støy, og ofte riktigere wattmåling og belastning.

Frem til nå har toppmodellene av direct drive smartrullene fra Tacx, Wahoo, Elite og Cycle Ops kostet over 10000 kroner. Det er mye penger, og målsettingen til Tacx har vært å lage en god direct drive rulle til en rimeligere penge.

Som toppmodellen Tacx Neo, som vi har testet tidligere, kommuniserer Flux watt, hastighet og kadens med andre enheter over standardiserte grensesnitt som ANT+, ANT+ - FEC eller Bluetooth smart. Dette gjør at du kan bruke tredjepartsprogrammer som Zwift, Trainerroad eller Tacx sin egen mobilapp til å styre watten på rulla. Her kan du også forhåndsprogrammere hele økter som styrer rulla. Vekten på Tacx Flux er omkring 21 kg, og rulla er bygd svært solid. Det er mange kilo, men det gir rulla en stabilitet og robusthet som er grei å ha når man skal tråkke skikkelig til på rulla.

Vi har brukt rulla en periode, og vår erfaring er at wattmålingen er stabil etter en 10 minutters oppvarmingsperiode, den responderer bra på endringer i intensitet, og greier opp til 1500 watt - noe som burde være nok for supermosjonister på spurttrening. Den er stabil under spurt, men har ikke noen fleksibilitet i konstruksjonen slik som Neo rulla har. Rulla støyer mindre enn ruller med valser til bakhjulet. Den er ikke så stille som Neo, men  omtrent som Wahoo Kickr. Mens du kan klappe inn støttebeina på Kickr og Neo for enklere å sette bort rulla, må du skru ut to bolter på Flux rulla. Bosset bak passer til både Sram og Shimano 10/11-delt. Kassetter for xD boss til Sram passer ikke.

Flux koster fra omkring 7000 kroner og oppover på nettet i Norge mens Neo koster 12000 kroner og oppover. Forskjellen er nesten en Flux rulle til slik at du kan sykle med partneren din samtidig om du kjøper to. Det du får om du leger til 5000 kroner for en Neo er høyere max motstand, mindre støy, mer fleks i rulla sideveis, mulighet for å slå den enkelt sammen, simulering av utforbakker (rulla triller med), og simulering av ujevnt underlag.

Produsent: www.tacx.com

Importør: www.deler.no

Artikkel fra Birken.

Del innlegget