Kalas Passion X7 vinterbukse

Kalas Passion X7 vinterbukse

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Tester, Tips, Stikkord: , ,

Vi har testet Passion X7 noen måneder gjennom høsten og vinteren på sykkel og langrenn. Det er en sykkelbukse, men velger du sykkelbukser uten padding, fungerer de ofte veldig godt til langrenn også.

I vårt langstrakte land med varierende klima er ikke «vinter» et entydig begrep.

En bukse er ikke best til alt, og det er viktig at du tenker på hva slags vær du vanligvis sykler i og hva du legger vekt på. De to viktigste faktorene er temperatur og regn. Tynne bukser fungerer godt fra +10C til 0C om du justerer med superbukse. Blir det langt under 0C blir de for kalde selv med superbukse under. Buksene med middels isolasjon fungerer godt i området +5C til -5C, og de varmeste fra 0C og nedover. I tillegg til temperaturen betyr også hvor godt du tåler kulde en del, om det er nedbør eller ikke, og om du sykler i stor fart langs landeveien eller på sti i skogen.

Sykler du en del i regn, bør du se etter en bukse som er vannavstøtende i hele fronten og i rumpa.

Skal du kjøpe ny bukse, anbefaler vi at du sjekker følgende:

- Passform / ledig i bruk: Sitter buksen kroppsnært og er den ledig i bruk. Enkelte bukser er svært ledige og gode å bruke mens andre er mye stivere i stoffet.

- Pusteegenskaper: Toppscore hvis du ikke blir klam under høy intensitet. Sammen med vindtetthet et kriterie vi har lagt mye vekt på. Kan være vanskelig å vurdere før du har testet, men du kan få et inntrykk om du prøver i butikken.

- Praktisk i bruk: Er buksen lett å ta av og på.

- Vindtetthet: Blåser det gjennom buksen ved normal bruk? Det er viktigst med vindbeskyttelse foran, og spesielt i skrittet, på lårene og over knærne.

- Vannavstøtende: Hvor lenge kan du sykle i lett regn før du blir våt. Vannavstøtende materiale i skrittet, på lårene, over knærne og i rumpa er viktigst.  Sykler du sjeldent i regn, trenger du ikke legge vekt på dette.

- Ankel: Slutter lukkingen nederst godt rundt ankelen/skoen, og er den fleksibel nok til å gå utenpå skoen slik at snø og sprut ikke kommer ned i skoen? Enkelte bukser har stropp under foten (inni skoen). Det gir god varme rundt ankel, men snø og sprut kommer lettere ned i skoen.

- Refleks: Viktigst med refleks bak, men refleks foran og på sidene er også bra.

Vår bukse fra Kalas Passion X7 er en varm bukse med god beskyttelse mot vind og litt sprut i front. Den er ledig i bruk og har bra med reflekser på glidelåsen nederst på leggen og en refleks som går nesten rundt på venstre lår, og gir deg ekstra sikkerhet i mørket.

Kalas Passion X7 koster omkring 1200 kr på nettet.

Del innlegget