Light&Motion Urban 300 – praktisk penderlykt

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Favoritter, Tester, Stikkord: ,

LM Urban er en serie på flere pendlerlykter med forskjellig lysstyrke.  Urban kommer i tre forskjellige utgaver, 180, 300 og 500 lumen. Lykten har li-ion batterier og er oppladbar via usb kabel. Det tar 5 timer å lade lykten.

Vi har testet Urban frem og tilbake til jobben i høstmørket en periode, og er godt fornøyd. Den er liten og hendig, og enkel å ta av og på styret med en gummistropp. Noe som gjør at du ikke trenger la den stå igjen på sykkelen når du parkerer hjemme eller på jobb. Ønsker du å ha den på hjelmen, følger det også med et eget hjelmfeste.

Lykten gir et lys som er mer enn godt nok til jobbsykling, selv på gater uten lys. Lykta sprer lyset godt. Vi synes den imidlertid kaster lyset litt kort til å være en treningslykt på grusveier i skogen. Til det er også batterikapasiteten litt liten.

Lykta har en fin, liten gul diode på hver side som gir godt sidelys. Det gjør at du som syklist blir mer synlig fra siden for bilister.

Alle Urban lyktene har tre lystrinn og blink. Urban 300 lyser i litt over 2 timer på fullt (300lumen), 4 timer på medium (150lumen) og 8 timer på lav styrke (75lumen).

En liten diode bak på lykten forteller deg hvor mye strøm du har igjen og om lykten er ferdig ladet. Det tar 5 timer å lade lykten fullt opp. Vekten er 113 gram.

Med en pris på 1199 kr er den en god del rimeligere enn Supernova, men lystet er også svakere. Er du ute etter mye lys for pengene, finnes det rimeligere alternativer på nett, XXL og Gsport. Det geniale med Urban er imidlertid at batteri og lykt er i samme pakke, og den lyser forholdsvis godt. Dette kombinert med lading via USB-kabel gjør det enkelt å lade på jobb og hjemme.

Vi synes den innfrir bra i forhold til sitt navn.

Mer om Urban på http://www.bikelights.com.

Importør: http://www.bikepeople.no/

 

 

Del innlegget