Test av lette dunjakker

Test av lette dunjakker

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Tester, Stikkord: ,

Kombinasjonen av en tørr trøye og en god og varm jakke etter treningsturen, eller når du tar en pause, er god. Sannsynligheten for at du holder deg frisk er også mye større.

Denne typen lette jakker har blitt utrolig populære og har mange bruksområder. Det finnes en hel skog av leverandører og jakker, og sammenligningen gir deg oversikt over noen av jakkene som er i markedet. Vi driver ikke med laboratorietester så noen av egenskapene har vi vurdert på bakgrunn av opplysninger fra leverandørene, supplert med egne observasjoner. Testen gir deg oversikt over viktige faktorer du bør ta hensyn til når du skal kjøpe en slik jakke, og en vurdering av et utvalg av de som er på markedet. Ut fra dette kan du selv vurdere hvilken som er best egnet til nettopp ditt bruk.

Kriteriene

Vi tok kontakt med leverandørene og ba om jakker som egner seg til

·         Pauser på turer om høsten og milde vinterdager, og før og etter start av turen.

·         Ekstra varme i fall det blir forverring av været på sykkeltur om høsten eller på langrennstur om vinteren. Men skal ikke kunne fungere som en skalljakke.

·         Fritidsjakke på kjølige dager/kvelder

I omtalen har vi vurdert fire hovedegenskaper ved jakkene:

·         Holder deg varm. Basert på leverandørens opplysninger har vi vurdert egenskapene isolasjon, vind- og vannavvisning.

·         Passform. Slutter jakken godt til rundt håndleddene og halsen. Er den lang nok og slutter den godt til rundt underkroppen så du ikke får trekk opp under jakken. I tillegg til å bidra til passform, er dette egenskaper som er viktige også for hvor godt jakken holder deg varm. Vi har også vurdert hvor lett det er å trekke jakken over turtøyet du allerede har på deg, for eksempel ved en pause.

·         Pakkvennlighet. Hvor mye veier jakken og hvor lett lar jakken seg komprimere så den får plass i en liten sekk.

·         Bruksvennlighet. Hvor lett er det å lukke jakken, også med litt frosne fingre eller hansker. Vi kan ikke teste robusthet, men oppgir hvor robust jakken fremstår basert på våre observasjoner og leverandørens opplysninger. Hva slags og hvor mange lommer har jakken. Vi oppgir også om jakken har hette, men legger ikke vekt på dette i vurderingen da viktigheten av dette avhenger av bruken.

Les hele testen fra Birkebeinermagasinet.

Del innlegget