Trek Superfly 100 Elite 29″ (Custom 10 kg)

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Våre sykler, Stikkord: , ,

Etter å ha testet 29" for Birkebeinermagasinet våren 2011 ble både Tone og Tord overbeviste om at dette hadde noe for seg, og da spesielt i teknisk terreng. Tone syntes det gikk mye bedre i terrenget - enklere å få flyt, tryggere nedover og bedre grep oppover. Hun var så overbevist at hennes lette Scott Spark ble solgt til fordel for en Trek Superfly 100. Vi har justert litt på oppsettet for å få den lettest mulig, og med en vekt på 10 kg og svært lette hjul virker ikke 29" treg og dorsk som mange frykter.

Tord beholder fortsatt sin superlette Spark da han liker den, men stisykkelen med 150 mm vandring ble byttet ut til fordel for en 29" fulldemper. Mindre vandring, men siden han kjører lite store dropp, var fremkommeligheten i kronglete terreng viktigst, og der er 29" overlegen.

Begge syklene er tunet på vekt, men ikke mye på bekostning av styrke og funksjon. I spesifikasjonene nedenfor ser du hvordan sykkelen er satt opp med vekt, importør og produsent på hver enkelt del. Det ligger også inne mulige oppgraderinger med kostnad og vektbesparelse. Har du kommentarer, skriv dem gjerne inn nedenfor.

Spesifikasjon for Tords 29" Trek GFC Superfly 100

Spesifikasjon for Tones 29" Trek GFC Superfly 100

Del innlegget