Vask sykkelen etter Birken og nyt høsten i skogen

Vask sykkelen etter Birken og nyt høsten i skogen

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Stikkord:

Må innrømme at jeg var litt skuffet i dag tidlig - ikke noe hadde skjedd med sykkelen etter en uke i boden. Den var akkurat like møkkete som etter målgang på Ultrabirken?

Vel, jeg er jo kjappere til å vaske sykkelen enn jeg er til å rense klisteret under skia (usikker på om det er gjort enda), så da var det bare å få frem slangen, kosten og Zalo, og runde av med litt olje. Høsten er definitivt ikke tiden til å sette bort sykkelen. En kombinasjon med løping og litt rulleski gir en myk overgang mellom sesongene. I helgene kan du bruke dagslyset mens hverdagskveldene fort blir såpass mørke at en kraftig LED-lykt vil være nødvendig. Med godt utstyr, riktig klesvalg og fornuftig turvalg, kan høsten by på mange fine sykkelturer. Sykkelrittene er over og det er lenge til første skirenn, og turene kan legges opp med fokus på naturopplevelsene fremfor O2-opptaket.

Sett på bredere dekk (2,3-2,6") med mer markerte knaster og mykere gummi. Du kan også senke trykket i demperen om du i hovedsak har kjørt på grus. Plutselig har du en sykkel som er mye bedre på stier. På stiene holder du varmen bedre og blir flinkere til å sykle på utfordrende underlag. Dette er ferdigheter du kan ta frem igjen på våren.

Noen gode tips til høstbekledning får du i denne artikkelen.

Del innlegget