Wolf Tooth med løsning for utslitt XX1 kassett eller ønske om litt lettere utveksling

Wolf Tooth med løsning for utslitt XX1 kassett eller ønske om litt lettere utveksling

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Nyheter, Sykkel, Tester, Tips, Stikkord: , , ,

Ikke kast en dyr Sram XX1 eller X01 kassett om det største 42 tenners drevet er slitt. Ønsker du enda lettere utveksling, kan du også bytte det 42 tenners store drevet med et 44 tenners drev fra Wolf Tooth og fortsatt beholde din tyngste utveksling. En ny kassett koster omkring 2500 kroner, og de 10 minste tennene i stål holder mye lengre enn det største drevet i aluminium. Det kan derfor være en rimeligere løsning å bare bytte det største aluminiumsdrevet. Wolf Tooth leverer både 42 og 44 tenners drev, og du får det i flere farger. Prisen er 8-900 kroner, og selges blant annet av Sykkelkomponenter.no.

Du merker om det største drevet er slitt hvis du setter på et nytt kjede og det fungerer godt på alle girene med unntak av det største hvor det hopper.

Bytter du fra 42 til 44 tenner foran kan du f.eks øke fra 32 til 34 tenner foran om du ønsker tyngre utveksling, men ønsker å beholde like lett utveksling som i dag. Med 44 tenner får du et litt større hopp mellom nest letteste og letteste gir, men vi synes det fungerer godt.

Det er også enkelt å gjøre jobben selv. I tillegg til kassettavtagerverktøy, trenger du en stor skrutrekker til å vippe av drevet og en tang til å montere det med.  En enkel og god veiledning finner du på Wolf Tooth sine nettsider.

Del innlegget