Barlindåsen-Sinober-Fugleleiken (Lillomarka)

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Oslomarka, Sykkelturer, Stikkord: ,

Med video og gps-track.

Barlindåsen er en av klassikerne i Lillomarka. Denne runden over Barlindåsen tar stien fra Sandermosen mot toppen. Stor stjerne om du greier denne klatringen uten fotisett. Se tips på video fra Terrengsykkel. Fra toppen bærer det bratt, men sykkelbart nordover til du når grusveien like ved Snippen. Grusklatring mot Sinober, med sti siste stykket. Her er det et par korte trilleetapper og litt myrete. På Sinober er det mulig å bunkre opp med boller og drikke.

Deretter bærer det litt småkupert bortover med noen små og litt vriene småkneiker og en sleip tømmerstokk som kan sykles på. Her er det også mulig å sykle alt uten fotisett, men det krever litt godt føre og litt flaks og greie alle kruxene på en tur. Etter en tid bærer det nedover på super sti som slynger seg avgårde nedover mot Fugleleiken. Her er det virkelig mulighet for å få skikkelig fartsfølelse.

Når du kommer ut på grusveien er du på denne bare et par hundre meter før det bærer inn på sti igjen. Den siste bratte utforkjøringen byr på et lite tømmerhopp, men vær sikker på at det er helt og landingen bra før du prøver.

Vel nede på grusen kan de som er sliten ta grusen tilbake til Kjelsås. De som har krefter igjen tar Sandermosveien mot Sandermosen, og svinger til venstre for å få med seg en super del av jernbanestien i retning Kjelsås.

 


 

 


 

Del innlegget