En stitur som kanskje kan bli fremtidens Maridalsritt

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Oslomarka, Ritt, Sykkelturer,

Maridalsrittet

Maridalen har mange fine stier å by på. I tillegg er området mellom Gjøvikbanen og Maridalsvannet og nordover mye mindre trafikkert av turgåere, joggere og syklister enn store deler av Lillomarka og Nordmarka. Det gjør området egnet til ritt. Starten på vår stitur går fra Langsetløkka hvor det er godkjente rittraseer for terrengsykling. Løypa er lagt på kommunal grunn (ikke Løvenskiold) siden Løvenskiold dessverre ikke tillater ritt på sin eiendom.

Løypa har for det meste fine stier med god flyt, men også noen som er mer teknisk utfordrende og setter krav til teknikk og dristighet for å holde farten oppe. En del av stiene er i dag mye brukt mens andre er gamle stier som nesten har gått i glemmeboken og som det vil være fint å ta i bruk igjen. Løypa har lite knotestier eller steder hvor det er behov for å gå av. For å flette stiene sammen er det lagt opp til grusvei og et par korte asfaltstrekk. Her får du også tid til å drikke og spise.

Vanskelighetsgrad er omtrent som for Terrengsykkelrittet 2013 i Østmarka. Med unntak av noen få strekk som bør kloppes eller utbedres ved å kviste gjengrodde stier, er løypa fint sykkelbar i dag.

Nedenfor finner du kart, gps-spor. De fleste motbakkene og morsomme utforkjøringene har vi laget Stravasegmenter til.

 

Del innlegget