Fin høsttur rundt Oslo på sti – bernhansen challenge #1

Fin høsttur rundt Oslo på sti – bernhansen challenge #1

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Oslomarka, Sykkelturer, Stikkord: ,

Høsten er tiden for lange fine stiturer. Terminlista er tom for ritt mens naturen lokker med fine farger, klar himmel og godt lys. Trenger du en real utfordring, får du den første her.

I fjor startet planleggingen av å sykle Oslo rundt på sti. Turen ble komponert med god hjelp fra flere på forumet på terengsykkel.no. Den endte opp på 100 km, og første forsøk i fjor høst ble delt opp i to etapper for å rekke rundt. På et par steder var vi ikke helt heldige med ruta, og høsten/vinteren 2015/16 ble ruta polert ytterligere. 19. juli i år syklet Tone og jeg hele runden. Mange fine stier og en opplevelse, men sommertid på markastuer og på kafeen i Sørkedalen gjorde at  blodsukkeret var litt lavt på slutten av den 11 timer lange turen. Det gjorde imidlertid at snopet på Narvesen på Lysaker smakte himmelsk.

Jeg anbefaler absolutt turen, og er du usikker på om du greier hele på en dag, kan turen fint deles opp i etapper. Fjorårets forsøk kan du lese mer om på her.

Runden kan sykles på alle typer terrengsykler, men for egen del foretrekker jeg fulldemper med 100-140 mm vandring kombinert med lettrullende stidekk med godt volum. F.eks Maxxis Arden 2.4. På tørst sommerføre funker også Maxxis Ikon 2.2.

Forslag til ruten kan lastes ned fra Strava. Denne er ytterligere forbedret fra sommerens runde.

oslorundt

Klikk på kartet for å komme til ruten på strava og laste ned gpx fil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sol, smil og fin flyt på Oldtidsveien over Grønnliåsen tidlig på turen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flyt over slette steinsletter i Østmarka

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skuffelsen var stor da vi ankom Sørkedalen Landhandel og de hadde stengt en time før annonsert åpningstid på nettet, pga av sommertid. De siste 2-3 timene til Lysaker gjennom Fossummarka gikk på viljen og en flaske vann.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kul sykling på bygde stier nedover langs Lysakerelva i skumringen.

 

Del innlegget