Lillomarka Rundt på grus

Lillomarka Rundt på grus

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Grusturer, Oslomarka, Sykkelturer, Stikkord: , ,

En fin tur som avveksling til den tradisjonelle Kikutturen. Runden er 35 kilometer og tar omkring 2 timer. Passer som en god ettermiddagstur eller en kort langtur i helgen.

Passer for blandeveissykler/gravel og terrengsykler. Turen er innom flere koselige steder med bademuligheter.

Turen starter på Oset parkeringsplass på Kjelsås ved sydenden av Maridalsvannet, og det er bare 100 meter på asfalt før du er inne på grusen. Enkelt å komme hit ved å følge Kjelsåsveien eller Grefsenveien fra byen, med trikk eller tog til Kjelsås stasjon.

Turen følger østsiden av Maridalsvannet forbi Sandermosen, Snippen og til Movatn. Movatn er første bademulighet. Her følger en superenkel og morsom sti før det igjen er grus ned til Nittedal. Det går også an å legge turen oppom Ørfiske og ta grusen ned til Nittedal derfra.

På vei sydover mot Slattum er det to korte enkle kjerreveistrekk som er fint sykkelbare med grussykkel. Fra Slattum mot Linderudkollen passerer du flere vann, men Romstjern og Steinbruvann har sannsynligvis de beste bademulighetene. Fra Linderudkollen går det raskt ned til Langsetløkka og tilbake til Kjelsås.

Klikk på bildet for å laste ned ruta fra Strava.

Del innlegget