To fine turer rundt Mellsjøen på sti (Lillehammerfjellet)

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Lillehammer- og øyerfjellet, Sykkelturer, Stikkord: ,

Fin stirunde rundt Mellsjøen med flere fine utsiktspunkt utover Reinsvannet, Kroksjøen og nordover mot Hornsjø.

  • Start/stopp: Det er enkelt å koble seg på ruten ved å starte med 4-6 kilometers grussykling fra Nordseter, Sjusjøen via Elgåsen eller Pellestova via Ytre Reina.
  • Lengde/varighet: 17 km / 250 høydemeter / omkring 2 timer i rolig tempo + transport
  • Andel sti: 40% sti, resten grus
  • Vanskelighetsgrad: En god stisyklist sykler hele runden kun med 4-5 fotisett. I tillegg må det trilles 50 meter opp til Mellsjøhøgda fra nordsiden.
  • GPS-spor kan lastes ned ved å klikke på kartet nedenfor. Huk av for å vise km for å følge beskrivelsene nedenfor.

 

 

 

Runde med klokka

  • Vi startet turen fra Nysætra og dro rett ut på sti i retning Nevelfjellet. Stien er i hovedsak tråkket av sauer og svinger seg fint over toppen. Enkelte svinger er litt krappe, men alt er sykkelbart.
  • Etter 3,5 km når du toppen av asfalt-/grusbakke ved ytre Reina. Her kan du sykle over toppen på enkel sti og fint underlag. Ved 4,5 km like ved en hytte er stien litt knotete noen få meter før du kommer ut på T-merket sti.
  • Nå er det krus frem til Snultrakrysset etter 8 km. Like etter dette går en fin T-merket sti av til høyre. Følg den fine stien over Svartåsen til Snultra.
  • Etter et kort grusstrekk rundt Snultra bærer det ut på T-merket sti mot Mellsjøhøgda. På veien din får du utfordret balansen med sykling på klopper beststående av bare en plankebredde.  Med unntak av omkring 50 meter opp mot Mellsjøhøgda er alt sykkelbart, men et par fotisett må selv en teknisk god stisyklist regne med.

Runde mot klokka

Turen går på litt grus og sykkelbare smale stier. De er mer krevende enn stiene over Lunkefjell, men så godt som alt er sykkelbart for en med god teknikk.

Turen starter på Nordseter, vi tar en liten sving over fin sti på Løvisåsen, fortsetter med flytsti over Nyseterhøgda. Deretter blir det grus bort til foten av Mellsjøhøgda. Opp til toppen er det et krevende stiparti, men det er sykkelbart. Deretter bærer det nedover og bortover på smal sti inntil vi sykler over kloppene til Snultra. I solveggen på sætra kan det passe med en kort matpause før vi fortsetter på fin sti over Svartåsen.

Her følger vi grusen et lite stykke mot Hornsjø før vi sykler sti oppover mot Kriksfjell. Halvveis oppe tar vi til venstre og i retning Nordseter/Reina på sti. Siste stykket ned mot grusveien ved Reina slynger denne seg fint nedover. Nå er det bare å tråkke grusen tilbake mot Nordseter.

Har du lyst på å forlenge turen kan den fint kobles med en tur over Lunkefjell, rundt Nevelvannet eller over Nevelfjell (f.eks Reinsvannet Rundt).

Del innlegget