Røverrunden – stitur over Røverkollen (Lillomarka)

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Oslomarka, Sykkelturer,

Røverkollen like nord for Romsås er et landemerke med sitt høye tårn. Ryktene hadde gått om at det var fine stier opp og ned til tårnet, og mulighet for en liten stirunde nord for kollen. Vi tok turen en pen høstettermiddag, og kan absolutt anbefale den til andre stisyklister.

Med video og GPS-track.

  • Start/stopp: Romsås kirke
  • Lengde/varighet: 6 km, snau time i rolig tempo
  • Vanskelighetsgrad: Blå (middels) med noen få crux. En god stisyklist sykler hele runden kun med noen få fotisett. I en kneik må man av.
  • GPS-spor kan lastes ned ved å klikke på kartet nedenfor. Huk av for å vise km for å følge beskrivelsene nedenfor.

Følger blåsti fra asfaltveien og hele veien opp til Røverkollen. Er såvidt innom grusveien opp omkring 100 meter. Fabelaktig utsikt fra tårnet på Røverkollen (det lille). Stien ned på nordsiden av Røverkollen er fin, men har noen krappe svinger og et par spisse steiner. På høsten kan svaene være sleipe.

Vel nede på grusveien krysser du denne og fortsetter mot Lusevasan (vann) og sykler rundt Romstjern mot klokka. Vel ute på grusen følger du denne og tar smal grusvei langs østbredden av Steinbruvann. Er det en varm sommerdag, kan en dukkert anbefales her. Like før demningen i syd kan du ta sti til venstre mot startpunktet. Denne har mye røtter, så hvis du er lei, fortsett på grusen og ta lysløypa tilbake til start.

Denne runden er ikke lang, og kan kombineres med Bånkallia natursti eller andre fine turer i Lillomarka.

Del innlegget