Et fremoverlent grenutvalget terreng er i gang

Et fremoverlent grenutvalget terreng er i gang

Posted by Tord Bern Hansen, Kategori: Sykkel, Sykkelpolitikk,

Kompetent grenutvalg terreng med pågangsmot

19. april hadde grenutvalg terreng vårt første møte. Jeg har sittet i grenutvalget flere perioder tidligere som medlem, og for hvert år har vi sammen med klubbene og forbundet sentralt greid å utvikle terrengsykkelsporten videre. Noen av resultatene er at trenden er økt deltagelsen i Norges cupen i rundbane, rankingrittene og blant rekruttene. Vi har fått økt internasjonal deltagelse i våre norske ritt, og vi har flere norske utøvere som hevder seg bedre ute nå enn for noen år tilbake.

Likevel har vi fortsatt mye å gjøre, og jeg gleder meg til å ta fatt på to nye år sammen med et svært kompetent grenutvalg. I grenutvalget sitter Kent Siggerud (Soon CK), Ingird Sofie Bøe Jacobsen (Halden CK), Erik Sæter (TVK), Ole Kristian Rudland (Kvam IL), Lena Øverbye (Romeriksåsen) og Haakon Faanes (Lillehammer CK). Med oss har vi landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter fra administrasjonen. Selv leder jeg utvalget og er medlem av SK Rye. Her er det en god miks av klubber, grener, utøvere/foreldre og kjønn.

I vårt første møte ble vi enige om fire områder vi ønsker å ha fokus på. Det er:

 - Informasjon og markedsføring

 - Utvikling av arrangment og løyper

 - Landslag, regionsatsning og jentesatsning

 - Rekruttering

Neste trinn nå blir å sette et ambisjonsnivå, identifisere tiltak og lage en handlingsplan slik at vi kan arbeide målrettet videre. Forbundet er i en krevende økonomisk situasjon så vi må være nøkterne og smarte for å fortsette utviklingen, men det er jeg sikker på at vi skal få til.

Krevende økonomisk situasjon

I det nyvalgte styret i NCF har vi hatt prioritert på arbeidet med å få oversikt over forbundets økonomiske situasjon, samt hva som på kort og lengre sikt må gjøres for å normalisere denne. Det er betydelige utfordringer knyttet til tapet etter Sykkel VM 2017, men også fallet i lisensinntekter de seneste årene skaper utfordringer knyttet til å legge til rette for regningssvarende drift av i årene som kommer. Sammen med å opprettholde en mest mulig normal drift av NCF, er dette vår hovedprioritet i nærmeste fremtid. Vi har en administrasjon som er fremoverlent og bretter opp ermene, og sammen med resten av styret er jeg sikker på at vi skal komme oss gjennom denne perioden, men det kommer til å bli krevende.

Du kan lese mer om den økonomiske situasjonen på www.sykling.no.

Vi ønsker å være mest mulig åpne i vårt arbeid, og du finner referater fra styrets protokoller her og referater fra grenutvalg terreng her.

 

Del innlegget